Styling kose | Duga kosa

Moderne frizure na stranu

Prebacivanje kose preko jednog ramena gotovo je prirodan pokret žena s dugom kosom. Puštanje ravne, valovite ili kovrčave kose da slobodno pada preko jednog ramena ili je ispletena u pletenicu, ostavlja dražesno nježan dojam. Isprobajte neku od mnogih varijanti frizura na stranu iz naše galerije.

Kosa se može prebaciti preko jednog ramena bilo da je ravna, valovita, kovrčava ili ispletena. Prebacivanje kose na jednu stranu možete promijeniti frizuru za bilo koju prigodu. U gotovo svim slučajevima asimetrija unosi razigranost u frizuru, a time i vašu kreativnost. Zabavite se!

Načini prebacivanja kose na stranu

Mnogo je načina da prebacite kosu na stranu. Ako je razdjeljak na stranu dio frizure, kosa se prebacuje preko ramena suprotnog od razdjeljka. Kosa mora biti duga barem malo ispod ramena za ovu frizuru.

Mnogo je načina na koji možete pričvrstiti kosu na pozadini glave. Možete upotrijebiti gotovo neprimjetne ukosnice ili naglasiti frizuru nakitom za kosu ili zanimljivim ukrasima.

Kosa može biti labavo ili čvrsto prebačena na stranu ili je možete uviti ili isplesti prema suprotnoj strani. Frizura na stranu može podsjećati na undercut ako je kosa čvrsto povučena i zalizana prema pozadini glave. Rosario Dawson (posljednja fotografija u galeriji) tu je frizuru preinačila tako da je doslovno obrijala dio glave sa strane iznad uha.

Kosa preko jednog ramena može slobodno padati ili možete oblikovati morske kovrče, glamurozne kovrče, izravnati kosu ili je nakovrčati, ovisno o vašem osobnom stilu ili prigodi. U osobito razigranoj varijanti, kosa je ili čvrsto ili labavo ispletena. 

Frizura na stranu može sadržavati i šiške ili duge, nježno valovite pramenove koji padaju preko čela.

Nema granica vašoj kreativnosti. Isprobajte različite varijante ove frizure kako biste pronašli onu koja vam najbolje pristaje. Styling pjena, puder za volumen i vosak za kosu mogu vam pomoći u oblikovanju ove frizure jer čine kosu podatnijom i daju joj željeni privlačan sjaj.

Gallery: Stars Sweeping their Hair over One Shoulder