Victoria Beckham
Styling kose | Bob frizure

Tipologija: Najbolje bob frizure 2017.

Zvijezde su poznate po stalnom mijenjanju svojih frizura. Zanimljivo je to da uvijek završe s istom frizurom: bobom! Nijedna druga frizura nije tako meka, prilagodljiva i prekrasno jednostavna za njegu. Pretražili smo frizure zvijezda i skupili kolekciju najljepših bobova. Neka vas inspiriraju i odaberite omiljenu. 


Igrate se s idejom da imate bob frizuru u 2017.? Sjajna ideja! Žene s kratkom kosom općenito se smatraju samopouzdanima i inteligentnima. Usto, ova frizura je klasično lijepa, pristaje mladima i starijima te pruža mnoge uzbudljive varijante. Od duge, ledeno plave do valovite: pokazat ćemo vam šest bob-frizura koje vas mogu nadahnuti da se ove godine oprostite sa svojom dugom kosom.

Dugi bob (Cara Delevingne)

Cara Delevingne

Cara Delevingne voli postavljati trendove. Prvo sa svojim naglašenim obrvama, a sad sa svojim dugim bobom. „Lob“ („Long bob“) duža je varijanta boba, doseže do ključnih kostiju i ošišan je malo kraće kod potiljka nego sprijeda. Dugi bob već je godinama jedan od svevremenskih omiljenih frizura. A čini se da je jednako uspješan i u 2017. Zašto? Zato što izgleda vrlo opušteno, izdužuje lice (što je savršeno za okrugla lica), a dovoljno je dug da se kosu može skupiti u rep ili punđu na dan loše frizure.

Ravni bob (Vanessa Hudgens)

Vanessa Hudgens

Ravni bob je najklasičniji od svih bobova i vraća se u 2017-oj kao frizura godine. Jedna od osoba odgovorna za ovaj idol američke ljepote jest Vanessa Hudgens: šarmantna glumica izgleda prekrasno glamurozno s tamnosmeđim bobom. Zar ne? Ošišajte svoju kosu na istu dužinu i nikako postepeno. Bez šišaka i bez valovitosti. Ova klasična frizura izgleda posebno elegantno u jednostavnim tonovima i najbolje pristaje uz ovalno lice. Kako Vanessa postigne tako ravan bob? Nanesite pjenu na kosu, počešljajte je češljem sa širokim zupcima, a zatim posušite sušilom na okruglu četku. Nekoliko mlazova spreja za sjaj i gotovi ste.

Valoviti bob (Alexa Chung)

Alexa Chung

Ovu trendi frizuru nose zvijezde poput Alexe Chung. „Wob“ (kako tu frizuru nazivaju hipsteri), dug je do brade i nosi se lagano valovit (otud ime „Wavy bob“). Ako nemate prirodno valovitu kosu, nanesite malo pjene za volumen na vlažnu kosu, posušite je sušilom i zatim uređajem za kovrčanje kose napravite široke valove. Na kraju nježno razbarušite kosu prstima i završite frizuru sjajnim lakom za kosu i s malo pudera za volumen. Gotovo. Savjet: postepeno ošišana kosa stvara jaču valovitost kose.

Bob sa šiškama (Taylor Swift)

Taylor Swift

Taylor Swift još je jedna zvijezda koja često mijenja frizuru, ali ta američka pjevačica trebala bi zadržati svoj bob i šiške jer joj fantastično pristaju. Zašto je ovaj bob tako briljantan? Šiške se mogu nositi vrlo dugo, tako da ne morate često ići frizeru. Drugo: pada posve prirodno (zbogom uređaji za ravnanje kose). I treće: ne mora se ošišati posve ravno, tako da možete i sami posegnuti za škarama. Hvala, Taylor, za ovu dražesnu inspiraciju!

Ledeno plavi bob (Jennifer Lawrence)

Jennifer Lawrence

Moderno: ledeno plavi bob! Zvijezde poput Jennifer Lawrence i Charlize Theron već su se okuražile i obojile svoj bob u hladnu svijetloplavu boju. Efekt? Alternativno, rokerski, glamurozno – ta divna frizura očarava svojim odsjajima i prilagođava se svakom odjevnom stilu i šminki. Bi li pristajala vama? Odgovor je glasan i jasan: da, on pristaje gotovo svakoj ženi! Savjet: što je svjetliji ton plave boje, to je profinjeniji efekt frizure. Čak i kad gđica Lawrence promijeni dužinu kose ekstenzijama, jedno je sigurno: ledeno plavi bob – kratak ili dug – ostat će njezina omiljena frizura!

Bob s razdjeljkom na stranu (Emma Stone)

Emma Stone

Devedesete su opet u trendu, u modi i među frizurama. Zvijezda La La Landa Emma Stone krasan je primjer: ta crvenokosa ljepotica nosi svoj bob s razdjeljkom na stranu. Ova frizura pristaje valovitoj kao i ravnoj kosi. Jako nizak razdjeljak na stranu trenutačno je trend (i vrlo privlačan), fiksira se lakom za kosu. Ako želite biti sigurni, ali i dalje izgledati klasično elegantno, nosite razdjeljak samo malo na stranu – frizura s kojom možete bez problema na poslovni ručak i na večeru u kino pod zvijezdama.