hair-banana
Styling kose | Banana punđa

Banana-punđa – Glamurozna i profinjena

Banana-punđa klasična je frizura. Neki je zovu i francuskom punđom. Sjetite se klasika „Doručak kod Tiffanyja“ u kojem je Audrey Hepburn nosila tu elegantnu banana-punđu. Žene s banana-punđom izgledaju osobito graciozno. Okomit oblik naizgled produžuje vrat. Što je najbolje od svega, frizura dobro pristaje svakoj ženi i može se oblikovati na razne načine. Niže potražite svoj stil banana-punđe.

Banana-punđa prigodna je za svečane prilike poput vjenčanja, odlaska u kazalište, a možete je nositi i kod kuće ili na poslu. Naravno, za oblikovanje večernje frizure potrebno je malo vježbe, ali uz naše detaljne upute čak je i početnice mogu uspješno oblikovati.

Potreban alat za oblikovanje banana-punđe

Za banana-punđu kosa mora biti duga barem do ramena. Upotrijebite ekstenzije na kopču i puder za volumen ako imate vrlo tanku kosu. Trebate češalj za tapiranje, više ukosnica, lak za kosu i malo voska za kosu. Pomoć prijateljice dobro će vam doći, barem dok ne postanete stručnjakinja za punđu.

Kako oblikovati banana-punđu

1. Ako nemate gustu i jaku kosu, najbolje je da nanesete puder za volumen ili nježno natapirate kosu.

2. Ovisno o vašem stilu i željama, napravite razdjeljak prije nego što skupite kosu na potiljku.

3. Za klasičnu banana-punđu skupite kosu u rep na potiljku. Nanesite malo voska za kosu i zagladite je kako vlasi ne bi letjele.

4. Čvrsto savijte rep prije nego što povučete kosu prema vrhu glave. Nastavite okretati rep dok ne dobije oblik tipične banane. Dok ga vrtite i povlačite prema gore, ukosnicama pričvrstite punđu kako se oblikuje. Nastojite skriti ukosnice u kosi.

5. Vrh repa možete oblikovati u ukrasnu spiralu ili ga skriti u banani. Pričvrstite vrhove kose ukosnicama.

6. Učvrstite završenu banana-punđu lakom za kosu. Ovisno o prigodi, dodajte cvjetove, perje ili obruč s kakvim ukrasom za još više glamura.

Nemojte odustati ako isprva ne oblikujete savršenu banana-punđu. Upamtite, samo vježba vodi do savršenstva.

Biste li željeli isprobati drukčiju verziju banana-punđe? Možda svoju omiljenu banana-punđu pronađete u našoj galeriji.

Armin Morbach, stilist za kosu, u ovom videosnimku pokazuje kako u nekoliko lakih poteza možete oblikovati banana-punđu za slobodno vrijeme ili posao.

Video: Oblikovanje banana-punđe s Arminom Morbachom

Galerija: Verzije banana-punđe