Njega kose | Zaštita

Uživajte na odmoru! Proizvodi za njegu kose na dopustu

Ljeto, sunce, plaže i more znače dokolicu i zabavu. Nema ničeg boljeg od toga. Spakirajte prikladne proizvode za njegu kose i možete još više uživati u tom dragocjenom vremenu. Provjerite koje proizvode morate obavezno imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Aktivnosti na odmoru izlažu kosu priličnom stresu. Sunce, vjetar, slana voda ili klorirana voda iz bazena mogu oštetiti kutikule kose. To se osobito odnosi na već ranjivu obojenu, izbijeljenu ili trajno onduliranu kosu. Malo će stresa osjetljivu kosu učiniti slamnatom, suhom, beživotnom i oduzeti joj sjaj. No, otpornost svoje kose možete povećati prije i tijekom odmora. Nakon svakog pranja šamponom, vaša kosa zaslužuje nježnu njegu u obliku regeneratora ili njegujućeg ispirača. Proizvodi za njegu koji se ne ispiru idealni su kad se bliži odmor. Jednostavno ih poprskate na kosu. Tekućine za ispucane vrhove s nježnim silikonskim uljima čine čuda na ogrubjelim vrhovima kose koja odmah izgleda zdravije, dok je istodobno štite od sunčeva učinka izbjeljivanja.

Čuvari vaše kose

Kosa ne može dobiti opekline od sunca, ali vaše vlasište može. Ako imate rjeđu i tanku kosu, sunce može lako opeći vaše vlasište. UV-zrake izbjeljuju kosu bez obzira na to je li obojena. Posebni sprejevi za zaštitu od sunca pošteđuju kosu i vlasište od štetnih utjecaja te sprječavaju izbjeljivanje. Zaštitu od sunca najbolje je nanijeti na kosu prije izlaska iz hotelske sobe. Time je štitite na putu do plaže ili bazena.

Mudro održavanje

Nakon prekrasnog dana na plaži, vrijeme je da odmorite kosu od sunca, soli i klora. Za to su idealni osobito blagi šamponi za uporabu nakon izlaganja suncu. Nježno čiste kosu i pružaju joj potrebnu vlažnost. Zašto ne biste počastili svoju kosu hranjivom maskom dok uživate u večernjem pogledu na more i pripremate se za posebnu večer. Proteini, ekstrakti svile i biljna ulja u maskama za kosu u nekoliko minuta obnavljaju oštećenja na kosi. Balzamska ulja s dragocjenim biljnim lipidima obnavljaju dužu i kovrčavu kosu. Jednostavno nanesite ulje na kosu prije pletenja ravne kose u pletenicu ili je nosite raspuštenu valovitu ili kovrčavu. Ostavite dragocjena ulja preko noći u kosi kako bi se nahranila hranjivim sastojcima dok vi dremuckate i sanjate o bezbrižnim danima odmora.

Elegancija i stil na odmoru

Na romantičnoj večeri pod palmama, vaša bi kosa trebala blistati. Naravno, styling ne bi smio oduzimati previše vremena. Mokri su gelovi moderan način da oblikujete kratku kosu blizu vlasišta na trendi način. Styling gelom može postepenoj kuštravoj frizuri dati novi neuredan (ali strukturiran) izgled. Vaša duga kosa izgledat će elegantno i puristički nakon nanošenja veoma malo voska za poseban sjaj. Proizvodi protiv mršenja kose čine čuda na suncem oštećenoj ili nepodatnoj kosi. Nanesite proizvod protiv mršenja na ručnikom osušenu kosu prije nego što je osušite na zraku ili sušilom.

Otkrijte: Zaštita Suha kosa