Njega kose | Zaštita

Nema više kuštravosti! Kako kosu opet učiniti glatkom

Podatna, skladna, blistava – takvu kosu želimo! Kad barem kuštravost ne bi pokazivala svoje ružno lice! Obuzdajte te kuštrave vlasi koje strše: donosimo vam pet najboljih savjeta da zaboravite da kuštrava kosa uopće postoji

Odgovarajuća ravnoteža vlažnosti ključna je za zdravu, podatnu kosu. No postoje neki čimbenici koji mogu poremetiti tu ravnotežu. Primjerice, suh zrak (u zagrijanim prostorijama) ili toplina od uređaja za oblikovanje mogu oduzeti kosi njezinu vlažnost. Time kosa gubi svoju elastičnost i počinje se uvijati, te dolazi do kuštravosti. nažalost, ni suprotno nije ništa bolje. Kad kosa ima previše vlažnosti zbog vlažnog zraka, ona otekne i opet se kuštra.

U takvim situacijama četka nije dovoljna, ali imamo nekoliko drugih savjeta i trikova: sa specijalnom njegom i odgovarajućim oblikovanjem, možete lako spriječiti kuštravost ili je se opet brzo riješiti.

Pet najboljih zaglađivača: Kuštravost nema šanse

Pet najbolji zaglađivača

Jednostavno lijepa: svilenkasta kosa ne treba složeno oblikovanje da bi lijepo izgledala

1. Losion protiv kuštranja: Ova tekućina za zaglađivanje ukroćuje kuštravu kosu i čini je ponovno svilenkasto glatkom. Kako bi ostala takvom, losion sadrži UV-filtar i štiti kosu od topline uređaja.

2. Njega: Odgovarajući program njege daje kosi dovoljno vlažnosti. Njega s inovativnim mikrouljima daje podatnost i čini kosu mekom. Povremeno ugodite svojoj kosi intenzivnim tretmanom. Time ćete ponovno izgraditi površinsku strukturu vlasi i njegovati je bitnim proteinima. Kosa će ponovno biti zdrava – a to će se i vidjeti!

3. Lak za kosu: Kuštrave vlasi mogu biti posebno dosadne kod ruba kose. Lak za kosu može riješiti taj problem: nanesite ga na staru četkicu i zagladite njome stršeće vlasi. Najbolje je upotrijebiti proizvod s laganom formulom tako da kosa više ne strši, ali ni ne izgleda zalijepljeno ili gumeno.

4. Ulje za kosu: Sjajan način održavanja dužine i vrhova pod kontrolom. Ne samo da ulje zaglađuje kosu, nego joj daje prekrasan sjaj bez otežavanja.

5. Ispravno sušenje: Uvijek koristite zaštitu od topline prije sušenja kose. Time sprječavate da vruć zrak ne isuši kosu. Također, uvijek sušite kosu prema vrhovima, tako da dodatno ne ogrubite površinu vlasi.