beautiful-in-snow
Njega kose | Zaštita

Ljepota na snijegu: najbolji savjeti za njegu kose

Ne samo da se u zimskom razdoblju pomiče sat – nego biste trebali i prilagoditi svoju njegu kose za to hladno doba godine! Spoj niskih temperatura i suhog, grijanog zraka može opteretiti vašu kosu. Malo dodatne pozornosti kosi se isplati! Pročitajte dalje kako biste doznali više

Skijanje, zabave u kolibi na planini, saune – zima nudi divne ugode uz ledene dane i vikende koji vas pozivaju u šetnju pod kristalno jasnim nebom čak i kad je temperatura daleko ispod nule. Vaša kosa treba posebnu zimsku njegu kako bi ostala lijepa na snijegu. Konkretni savjeti? Evo ih: naših slavnih 7!

1. savjet: hidratizacija

Hladni zimski vjetrovi i zagrijan zrak u prostorijama ne samo da isušuju našu kožu, nego i kosu. Zato obavezno koristite šampon i regenerator koji hidratiziraju kosu tijekom zimskih mjeseci. Hidratantna maska za kosu trebala bi biti dio vaše rutinske njege. Intenzivan tretman jednom tjedno pomaže vašoj kosi da izdrži zimu.

2. savjet: rjeđe perite kosu

Kako biste izbjegli još veće isušivanje kose, ne perite je često zimi kao tijekom ljetnih mjeseci. Izaći iz kuće s vlažnom kosom? Pokušajte to izbjeći. Niske temperature još su gore za vlažnu kosu.

3. savjet: ulje za kosu, čudotvoran lijek

Nanošenje ulja za kosu blagodat je za kosu opterećenu zimom. Ono pomaže regeneraciji suhe kose, dajući joj novu svježinu i sjaj. Zlatno ulje može se nanijeti na vlažnu kosu odmah nakon ispiranja šampona ili nakon sušenja kose sušilom.

4. savjet: nježno sušenje

Puštate da vam se zimi kosa osuši na zraku? Ježimo se od same pomisli. No toplina sušila također oštećuje kosu. Rješenje: nanesite zaštitu od topline i posušite kosu difuzorom s niskim postavkama topline na sušilu.

5. savjet: nosite šešir

Izloženost kiši, snijegu i hladnoći veliki je čimbenik stresa za kosu. Nošenje šešira ili kape štiti kosu od vremenskih uvjeta. Uz mnoge stilove danas, sigurno ćete naći nešto što vam pristaje!

6. savjet: nema više statičkog elektriciteta u kosi

Kosa se može napuniti statičkim elektricitetom kad se trlja o veste, šalove, kape ili šešire. Taj učinak možete spriječiti uporabom spreja za zaštitu od topline ili laka za kosu. Kako bi kosa ostala glatka unatoč vlažnome zraku, možete nanijeti proizvode protiv kuštravosti – bilo kao šampon za pranje ili kao sprej koji se nanosi na suhu kosu. No ne oboje istodobno! Više nije uvijek bolje.

7. savjet: redovito šišajte vrhove da spriječite pucanje

Oštećeni vrhovi kose ružna su posljedica suhe kose opterećene zimom. Kad redovito šišate vrhove, do pucanja ne može doći pa vaša kosa izgleda zdravo i lijepo.
Zima je obično najgora za vrhove kose. Trljanje o kape, šešire i ovratnike, opterećuje je još više. Naše videoupute pokazuju kako oživjeti suhu, kuštravu kosu:

 

Video: njega protiv kuštravosti