Žena s boho frizurom
Njega kose | Suha kosa

Jedan od tih dana: pet trenutaka poznatih svakoj ženi sa suhom kosom

Suha i iscrpljena kosa traži i treba posebnu njegu. No unatoč temeljitom režimu njege za vašu tvrdoglavu kosu, postoje određene svakodnevne situacije koje su poznate svakoj ženi koja ima suhu kosu. Jedna od njih je kad kosa postane kuštrava za vlažnog vremena. Doznajte što možete učiniti da to spriječite.

Sanjate o lijepoj i njegovanoj kosi? Želite da vam kosa izgleda zdravo? Ako vaša kosa nema dovoljno vlage i masnoće, postat će beživotna, krhka i suha. Toplina i drugi vremenski uvjeti dodatno opterećuju vašu kosu. Tada njega kose i oblikovanje nisu lagani. No što možete učiniti da spriječite suhu kosu? Donosimo vam pet trenutaka koji su poznati svakoj ženi koja ima suhu kosu i dajemo vam savjete kako možete ispravnom njegom i jednostavnim trikom spriječiti da se ne ponavljaju.

1. Buntovna kosa: vaša kosa je tvrdoglava

Plavuša na suncu

Ljetno doba: tada vaša suha kosa posebno treba dodatnu njegu

Imate važan sastanak ili želite otići na romantičan spoj? Našli ste profinjenu frizuru.

 

No vaša kosa ima drugi plan. Ona je suha, tvrdoglava i strši na sve strane. Sad trebate dodatnu njegu za iscrpljenu kosu.

 

Schauma 7 Blossom Oil 1-minutni tretman postiže 95% manje lomljenja vlasi i čini vašu kosu sjajnom i glatkom. Nakon samo nekoliko nanošenje, opazit ćete značajno poboljšanje u strukturi svoje kose.

2. Nema sjaja: vaša kosa ne želi blistati

Na poslu i u gradu viđate žene s prekrasnom i sjajnom kosom. I vi želite takvu. No struktura vaše kose jako je oštećena i nema sjaja. Umjesto blistave kose, vi imate slamu. Kako bi vaša kosa ponovno zasjala, preporučujemo da budete nježni prema njoj. Pod svaku cijenu izbjegavajte toplinu. Pazite da koristite proizvode za njegu razvijene baš za suhu kosu. Samo će tako oštećenja na strukturi vaše kose biti popravljena. Struktura vlasi zaglađuje se i tek tada može odražavati svjetlo. A vi možete postati blistava zvijezda koja želite biti.

3. Eksplozija kose: kuštrava kaciga kad je vrijeme vlažno

Crvenokosa na suncu

Uz odgovarajuće tretmane, vaša suha kosa također će preživjeti vlažnije vremenske uvjete

Kad je zrak vlažan ili pada kiša, žene sa suhom kosom moraju se boriti protiv kuštranja. Vaša se kosa izvije na sve strane i postane kuštrava kaciga. Tada samo čvrsta punđa ili kapa može spasiti situaciju.

 

Kako biste spriječili da se to dogodi, trebate posebne tretmane za kosu koji će hitratizirati vašu kosu.

 

Također preporučujemo da češljate, a ne četkate svoju kosu. Češljem sa širokim zupcima možete raspetljati kosu puno nježnije nego s četkom. Tako se struktura kose ne oštećuje još više i usput manje čupa vlasi.

4. Peruta se: perut na suhom vlasištu

Suha kosa može često izgledati krhko i raščupano. Postaje još gore kad vaše suho vlasište stvori prhut. Postane vam neugodno, pogotovo kad nosite tamniju odjeću. Njegujte svoje vlasište tretmanom u obliku posebnih maski za suhu i oštećenu kosu. Tako vaše vlasište dobije i vlagu koju treba. Ulje za kosu s bademovim, suncokretovim ili maslinovim ulje također može pomoći.

5. Zapetljana kosa nakon pranja

Žena sa sjajnom plavom kosom silazi niz stube

Vaša kosa može zablistati uz odgovarajuću njegu

Gnječenje kose kod nanošenja šampona tijekom pranja može imati štetni utjecaj na strukturu vaše kose.

 

Obavezno koristite šampon koji hidratizira kosu. Regeneratori također mogu olakšati raščešljavanje.

 

Naš savjet nakon pranja: budite nježni prema svojoj kosi i nježno je pritisnite ručnikom, umjesto trljanja.

Otkrijte: