Njega kose | Šampon za kosu

Osvježite svoju kosu egzotičnom raskoši voćnog šampona

Možda je vaš idući odmor daleko ili tek san, no opojan miris nekog egzotičnog odredišta možete unijeti u svoju kupaonicu. Doznajte što čarobni sastojci voća mogu učiniti za vašu kosu.

Blistavo iskustvo: voćni šampon s ekstraktom kivija

Opojan miris i iznimni učinci: Voćni šamponi rješavaju sve probleme s kosom

U 1970-ima se kivi počeo pojavljivati u našim voćnim košarama. Iako je njegova kora neobična izgleda, jarko zelena boja ploda veoma je privlačna. Od šampona u koji su dodani hranjivi sastojci kivija možete očekivati divotu sjaja za vašu kosu. Uz to što su puni vitamina C, kiviji sadrže iznimno učinkovite tvari koje vlaže vaše nove pramenove čak i jako oštećenu kosu. Ako imate tanku ili rijetku kosu, ne brinite se, ti sastojci ne otežavaju kosu.

Kosa poput svile: Voćni šampon s ekstraktom brusnice

Svježe i sušene brusnice, pa čak i sok od brusnice, vrlo su ukusni. Brusnice su danas poznate i kao gasitelji žeđi za suhu kosu. U voćnom šamponu ekstrakti male crvene brusnice pomažu kosi koja hitno treba nježnu i hranjivu njegu nakon previše bojenja, previše sunca ili pretjeranog izlaganja nekom drugom štetnom utjecaju. Brusnice su pune vitamina C, a sadrže i tanine koji su poznati po tome što neutraliziraju učinak slobodnih radikala. Kao što vidite, šampon s ekstraktom brusnice uvelike pomaže kosi.

Njegovana kosa: Voćni šampon s ekstraktom šipka

Šipak je s razlogom simbol senzualnosti. Jarko crveni šipak privlači svojom ljepotom, a njegova sočna crvena zrna osvježavajućeg su okusa. Šipak godi našim osjetilima, ali i njeguje kosu. Sadrži mnogo C vitamina i polifenola pa je stoga cijenjeni antioksidans. U prisutnosti tih snažnih antioksidansa, slobodni radikali nemaju šanse opstati i oštetiti vašu kosu. Šamponi s ekstraktom šipka štite normalnu kosu od dnevnih napada štetnih utjecaja poput UV-zraka i raznih postupaka kojima tretiramo kosu.

Meka, a ne slamnata kosa: Šampon s ekstraktom acai bobica

Acai bobice veličine višnje rastu na području Amazone u sjevernom Brazilu. Tražene su kao energetska hrana. Daskaši i bilderi osobito se oslanjaju na hranjivost tih bobica koje daju energiju mišićima. Acai bobice također jačaju i obnavljaju krhku kosu. Obnovljenom strukturom kose na njezinu prirodnu glatkoću, ona ponovno izgleda svileno, glatko, snažno i zdravo. Dobro je znati da acai bobice štite od slobodnih radikala. One su nekoliko puta snažniji antioksidansi od crvenog grejpa koji također slovi kao jak antioksidans.

Savršena ravnoteža: Šampon s ekstraktom goji bobica

Trpke i slatkaste goji bobice znane su i kao vučje bobice iz Kine i Tibeta. Poznate su diljem svijeta po velikoj koncentraciji vitamina i minerala. Goji bobice također obnavljaju oštećenu kosu. Šamponi s ekstraktom goji bobica uljepšavaju normalnu kosu.