lecithin
Njega kose | Šampon za kosu

Za sjajnu, podatnu kosu: Lecitin u njezi kose

Masna tvar lecitin jedan je od sastojaka proizvoda za njegu kose. On pomaže suhoj i krhkoj kosi da postane svilenkasta i sjajna. Lecitin također uklanja neke učinke starenja kose. Opisujemo ulogu lecitina u proizvodima za njegu kose i njegovim blagodatima za određene tipove kose

Što je lecitin i zašto se nalazi u proizvodima za njegu kose? Biljke i životinje proizvode lecitin. On se može apsorbirati ili koristiti u kozmetičkim proizvodima. Lecitin je jedan od ključnih izgrađivača membrana svake stanice, izvana i iznutra. Tu masnu organsku tvar možemo naći u jajima (životinjski lecitin) i biljnim uljima. Većina biljnog lecitina izvlači se iz uljarica poput soje, suncokreta i kanole (iz porodice repa). Žućkasto-smeđa masna tvar zatim se prerađuje za različite potrebe.

Masni lecitin u proizvodima za njegu kose osobito je koristan za tanku, suhu i krhku kosu.

Lecitin u njezi kose daje podatnu, sjajnu kosu

Lecitin u proizvodima za njegu kose pomaže da kosa izgleda zdravo, sjajno i da je svilena na dodir. Suhoj kosi osobito koristi prisutnost lecitina jer poboljšava strukturu kose. Uz ostale sastojke za njegu kose, on održava kosu hidratiziranom i pomaže u obnovi prirodnog zaštitnog sloja vlasi. Ti korisni učinci djeluju protiv starenja kose. Lecitin i nezasićene masnoće pomažu u regeneraciji vlasi. Sve to usporava starenje kose. Šamponi s lecitinom iz žumanjka jajeta popunjavaju i poboljšavaju vlas iznutra. Time kosa izgleda podatnije i sjajnije. Lecitin može drastično poboljšati izgled i veoma oštećene kose. Proizvodi za njegu kose koji sadrže lecitin također pomažu kod ravnanja kose i sprječavaju nastanak elektriciteta u kosi.