Njega kose | Šampon za kosu

Koji je vaš stil njege kose?

Svi imamo svoju rutinu kad je u pitanju njega kose. Neki vole da je ona brza i nekomplicirana, a drugi imaju duboku vezu sa svojom kosom i vole uložiti više vremena u njezinu njegu. Što vi više volite i kako možete poboljšati svoju njegu?

Dobra njega kose počinje s pravim stavom. Nisu važni samo raznolikost i količina proizvoda na kosi. Trebate naći zlatnu sredinu za sebe i svoju kosu. Jeste li minimalist, pragmatist ili možda specijalist? Donosimo vam tri različita tipa i savjete kako možete poboljšati svoje navike.

Minimalistica

Minimalistica koristi mali broj proizvoda i općenito se brine samo za osnove svoje kose. Možda ima malo vremena ili ne želi previše ulagati u njegu kose. Moto minimalistice je „manje je više“. Dobar šampon jest sve što mi treba za zdravu kosu – govori samoj sebi.

Oprez: Okolišni utjecaji poput UV svjetla i niskih temperatura uzrokuje stres kosi, što znači da je dodatna njega tu i tamo itekako potrebna.

Preporuka za njegu kose: Minimalistica treba dodati regenerator u dnevnu rutinu njege kose i nanositi tretman za kosu barem jednom tjedno. Njime će kosa dobiti potrebne hranjive sastojke i zaštitit će se od vanjskih utjecaja. Proizvodi koji brzo djeluju, a osiguravaju optimalne rezultate, idealni su za tip minimalistice.

Pragmatičarka

Pragmatičarka je svjesna svojih problema kose, no rijetko išta čini po tom pitanju. Ima zdrav, ali praktičan stav prema njezi kose. Svježa boja kose i privlačan volumen važni su pragmatičarki. Usredotočena je na rezultate, no rijetko obraća pozornost na dugotrajne učinke njege kose.

Oprez: Dok kosa izvana može izgledati zdravo, nedostatak ispravne njege može s vremenom dovesti do problema poput popucalih vrhova i suhoće kose.

Preporuka za njegu kose: Pragmatičarka bi trebala koristiti odgovarajuće proizvode za određene probleme svoje kose, nanositi ih koliko god je potrebno i ne ustručavati se od isprobavanja novih proizvoda. Optimalna njega i rješavanje problema kose mogući su samo redovitom uporabom proizvoda za njegu kose.

Specijalistica

Specijalistica za njegu ugađa sebi i svojoj kosi raznolikim proizvodima za posebnu njegu kose. Ona vrlo pomno čita sastojke proizvoda i stalno je u potrazi za inovacijama u svijetu njege kose. Specijalistica je vrlo strastvena i uvijek želi optimizirati svoju njegu kose.

Oprez: Ispravno nanošenje proizvoda vrlo je važno. Bez obzira koliko su sastojci dobri, oni mogu u potpunosti djelovati samo ispravnim korištenjem.

Preporuka za njegu kose: Specijalistica za kosu provodi puno vremena u njezi svoje kose. Brzo djelujući proizvodi koji ubrzavaju njegu kad je potrebno mogu biti od koristi za ovaj tip njege kose.