dry-hair
Njega kose | Šamponiranje

Pomoć za suhu, krhku kosu

Svilenkasto meka kosa prekrasna je i nježna na dodir. Srećom, gotovo svaka kosa može se brzo preobraziti od suhe, krhke i nepodatne u podatnu i sjajnu kosu. Pomažemo vam da se ponovno ponosite svojom kosom. Pridržavajte se nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u sjaju kose zdrava izgleda.

Kako biste opisali svoju kosu? Biste li upotrijebili riječi poput tvrdoglava, krhka, oštećena, bez sjaja ili neku još goru? Sve što vaša kosa treba jest masnoća, vlaga i brižna njega. Kod zdrave kose kutikule koje prekrivaju svaku vlas glatko su posložene da se površina vlasi bljeska na suncu. No kod oštećene kose ta površina vlasi više nije glatka. U tom stanju vanjske kutikule vlasi odražavaju malo svjetla pa oštećena kosa nema sjaja i izgleda beživotno.

Upornom odgovarajućom njegom pružit ćete svojoj kosi vitalnost i svilenkast sjaj. Koraci do kose sa zdravim sjajem brzi su i jednostavni kad znate što treba učiniti.

1. korak: Šampon

Koristite blagi šampon i bogat regenerator. Važno je umasirati šampon izravno na vlasište, a što manje na vrhove kose. Isperite šampon, ali prestanite ispirati kad je kosa još svilenkasto meka na dodir. Vrlo oštećena kosa treba tretmane posebno razvijene za obnovu oštećene kose.

2. korak: Sušenje kose

Sušite kosu od korijena prema vrhovima, a ne obrnuto. Taj je postupak manje stresan za kutikule vlasi i smanjuje kuštravost. Ta će vam tehnika pomoći da kosa sjaji.

3. korak: Oblikovanje

Ulje za kosu vrhunski je lijek za kosu bez sjaja. I mala količina ulja za kosu vraća sjaj i podatnost prirodne kose. Neposlušne vlasi možete zagladiti sprejom za sjaj ili vlagu.

Druga rješenja za suhu kosu

Osim odgovarajuće njege, redovite masaže vlasišta mogu spriječiti isušivanje kose jer se time stimulira prokrvljenost vlasišta. Češljanje kose od korijena do vrhova također pomaže. Svaki potez češljem prenosi loj s vlasišta prema vrhovima kose. Češljanjem će vaša kosa biti podatna i imati dubok sjaj.

U svojim videouputama Schwarzkopfov stručnjak za kosu Armin Morbach pokazuje svoju stručnost u njezi oštećene kose. Vaša će kosa ubrzo biti podatna i sjajna!

Video: Kako oštećenoj kosi dati svilenkast sjaj