Muškarac stoji ispod tuša i pere kosu šamponom
Njega kose | Muškarci

Koje značajke treba imati šampon za mušku kosu?

Puno njih! Uz čišćenje i njegu, muškarci traže određena djelovanja u svom šamponu

Zalisci, ispadanje kose: muškarci se šamponom bore protiv tih problema

Tamnokosi muškarac stoji ispred zrcala i promatra svoju kosu

Uz odgovarajući šampon za muškarce, možete aktivirati rast kose.

Privlačna kosa jednako je važna muškarcima koliko i ženama. Momci rado imaju kosu na glavi! Međutim, oko 50 posto muškaraca s vremenom će se morati suočiti s ispadanjem kose. Muško ćelavljenje i prorjeđivanje kose nisu ništa novo. Uglavnom, sve ovisi o genima: gubitak kose je nasljedan. No određene bolesti, lijekovi i stres također igraju ulogu.

Žene i muškarci trebaju različite stvari od svog šampona

Šampon, regenerator, tretman: žene redovito njeguju svoju kosu složenim programom njege, pretvarajući pranje kose u mini-spa doživljaj. One svjesno odvajaju vrijeme za njegu svoje kose, vole isprobavati nove proizvode i čine sve što mogu kako bi im kosa izgledala zdravo i njegovano.

A momci? Oni su puno jednostavniji. Većina muške njege sastoji se od šampona – i to je sve. S njime se bore protiv ispadanja vlasi te žele izgledati svježe oblikovano kao kad izađu iz brijačnice ili frizera. Regeneratori i tretmani rijetko su dio njihove rutine.

Što muškarci trebaju: svestrani šampon

Muškarac s gustom, tamnosmeđom kosom prekriva lice ručnikom

Dobar šampon za muškarce osigurava zdravu, snažnu i bujnu kosu.

Budući da muškarci stavljaju njegu i zdravlje svoje kose u ruke jednog proizvoda – u ovom slučaju, šampona – on mora biti maksimalno djelotvoran. Idealno to znači da se bori s problemima kao što je gubitak kose, a istodobno pruža njegu vlasišta i daje kosi zdrav sjaj.

Dobra vijest? Postoje muški šamponi koji čine čuda za jedinstvene potrebe muške kose. Njihovi ekskluzivni sastojci imaju tri zadatka: dubinsko čišćenje, aktiviranje rasta kod korijena i ojačavanje vlasi i vlasišta.  

Savjet: koristite neki styling proizvod nakon šampona

Momci s dužom, jačom kosom trebaju odvojiti 30 sekundi ili više za dodatno uređenje frizure – čak i nakon uporabe vrhunskog šampona. Na primjer, pokušajte oblikovati kosu pastom.

Protrljajte malu količinu među dlanovima i nanesite je na suhu kosu. Rezultat? Savršeno oblikovana kosa koja nije ljepljiva i izgleda odlično cijeli dan (ili noć)!

Savjet za momke s bradom: dajte svojoj bradi isti brzi tretman.

Otkrijte: