gloss-tricks-2560x963
Njega kose | Lijepa kosa

11 genijalnih trikova za sjaj

Vaša kosa ima jedva i blijedi sjaj? Želimo više – želimo vrhunsku blistavost! U našem vodiču za sjaj otkrivamo kako svojoj kosi možete dati više sjaja. Dramatičan rezultat: ne samo da blistava kosa poboljšava vaš izgled, nego i djelujete osvježeno, zdravije i njegovanije. Ovih 11 jednostavnih trikova pomoći će vam u tome

Pojačivači blistavosti? Da, oni postoje! Čak i male promjene u vašoj rutini njege kose mogu pomoći da beživotnost svoje kose pretvorite u zdrav sjaj. Dobro je znati da je ravna i glatka te zatvorena površina vlasi najvažnija za sjajnu kosu. Kad je vanjski sloj vlasi netaknut i gladak, svjetlo se učinkovitije reflektira i tako vaša kosa sjaj. Taj prirodan sjaj možete pojačati s nekoliko jednostavnih, vještih trikova od kojih će vaša kosa biti blistavija:

1. Hlađenje

Isperite svoju kosu hladnom vodom nakon pranja. To će suziti natečene kutikule i zajamčiti glatku površinu vlasi. Hladan tuš također stimulira cirkulaciju u vlasištu i potiče rast kose.

2. Omekšivač

Kamenac iz vode iz slavine može se nakupiti na vlaknima vlasi, ogrubjeti je i zagušiti sjaj. Kako biste se riješili kamenca u kosi, možete ga isprati destiliranom vodom (može se kupiti u ljekarni) ili mineralnom vodom iz trgovine.

3. Sretan kraj

Njegujte svoju kosu regeneratorom svaki put kad je perete. Ne samo da joj on daje dodatnu njegu, nego i učvršćuje i zatvara vanjski sloj koji je šampon prethodno otvorio. Vode za ispiranje s tekućom svilom ili mikrokristalima pojačavaju sjaj za dodatni očaravajući efekt.

4. Tretman za kosu za zajamčen sjaj

Kao da idete u kozmetički salon: tretmani za kosu obnavljaju oštećenja i njeguju dubinski vašu kosu za vrhunsku njegu. Nanesite tretman jednom tjedno za zdravu, podatnu kosu. Usput, ako ste u žurbi, možete kupiti ekspres tretmane sa snažnim učinkom nakon samo jedne minute.

5. Njega kose

Imate obojenu ili izbljeđivanu kosu? Tada biste trebali uzeti proizvode za posebnu njegu s UV filtrima koji štite boju od izbljeđivanja i održavaju njezin intenzitet. Bogate formula također opskrbljuju kosu vlagom za lijep, svjetlucav izgled.

6. Četku, molim

Dnevnim četkanjem rasprostirete loj s vlasišta na cijelu dužinu kose gdje služi kao zaštita i daje dodatni sjaj vašoj kosi. Preporučujemo četku s prirodnim dlakama (primjerice od divljeg vepra), budući da su nježnije prema tjemenu i kosi.

7. Tretmani za sjaj

Ti novi kozmetički tretmani daju vašoj kosi nevjerojatan sjaj i istodobno njeguju vašu kosu. Možete naglasiti svoju prirodnu boju kose sjajnim pigmentima (koji mogu biti u boji) ili osvježiti postojeću boju blistavim sjajem.

8. Ulje

Za blistavu frizuru, nanesite malo ulja za kosu na suhe vrhove i dužinu kose. Bestežinske formule odmah se upijaju u kosu te je njeguju za neodoljivu mekoću – bez masnih ostataka.

9. Sjaj iz spremnika

Poprskajte četku lakom za kosu i prođite njome kroz kosu. Time ćete ravnomjerno rasporediti čestice laka po kosi za prekrasan, ujednačen sjaj.

10. U pravom smjeru

Ispravno sušenje kose je ključno. Unesite sjaj u kosu tako da usmjerite sušilo od tjemena prema krajevima kose. Sušenje u smjeru rasta kose osigurava zaglađenu površinu vlasi. Pojačivač sjaja: pred kraj sušenja, postavite hladno puhanje i posušite do kraja kosu!

11. Ukrug

Koristite okruglu četku tijekom sušenja. Ona će također zagladiti vlasi i dati kosi dodatnu lepršavost za živahan sjaj koji vrlo prirodno izgleda.