Tamnokosa mlada žena nosi naglašeno velike naušnice s raspuštenom kosom koja je lagano kuštrava
Njega kose | Kuštrava kosa

Imate problema s kuštranjem kose? Ukrotite je ovim trikovima

Zima je sezona kuštranja kose. Suh, grijani zrak i ledeni vjetar potiču savijanje vlasi i kuštranje. Ako je visoka razina vlage u zraku, vaša se kosa može pretvoriti u pravi kuštravi nered. No ne brinite se! Reći ćemo vam kako se možete zauvijek riješiti tog sabotera frizura i koja će pomagala protiv kuštranja ukrotiti vašu kosu

Vaša kosa ne pada kako želite, odbija se ukrotiti i opire se svakom oblikovanju… i za to možete okriviti kuštranje vlasi! Kad vlasi ne mogu upiti dovoljno vlage, površina postane gruba. Vlas postane suha i gruba pa se nakuštra u trenu. No pomoć stiže! Proizvodi protiv kuštranja razvijeni su upravo za takve slučajeve. Oni hidratiziraju kosu, popunjavaju porozna područja vlasi i štite ih od isušivanja. Istodobno sprječavaju statički elektricitet u kosi i savijanje vlasi.

Za borbu protiv kuštravosti na raspolaganju su vam razni proizvodi. Vaša prva mogućnost je šampon protiv kuštranja. Oni obično sadrže ulja koji oblažu vlasi zaštitnim slojem i zatvaraju kutikule. Regeneratori obnavljaju oštećena područja proteinima. Kovrčava kosa, koja je često kuštrava, treba posebnu njegu jednom ili dvaput tjedno u obliku intenzivnog tretmana: to će njegovati kosu i obnoviti područja gdje je oštećena struktura površine vlasi kao i unutar vlasi. Rezultat: vaša je kosa ravna, glatka i sjajna.

600x800_brunette-woman-protects-hair-with-a-umbrella-against-frizz

Spriječite kuštravost! Za kišnih dana, zaštitite svoju kosu od kvaritelja frizure.

Zlatno pravilo: u njezi kuštrave kose, više je više. Različiti proizvodi iz linije protiv kuštravosti upotpunjuju jedni druge. Redovitom uporabom šampona i regeneratora protiv kuštranja otklonit će dugoročno uzroke kuštravosti vaše kose.

Oblikovanje protiv kuštravosti

Tijekom oblikovanja trebate uzeti u obzir određene potrebe svoje kose. Kako se kosa ne bi isušila tijekom sušenja sušilom, preporučuje se uporaba losiona ili seruma protiv kuštranja. Oba štite kosu od gubitka vlage i podržavaju njezinu prirodnu glatkoću.

Ako koristite uređaj za ravnanje ili kovrčanje kose tijekom oblikovanja, uvijek na kosu nanesite sprej za zaštitu od topline. Nanesite ga ravnomjerno na suhu kosu prije uporabe uređaja. Raspodijeljen po vlažnoj kosi on također štiti od topline sušila i sprječava kuštranje kose.

600x800_young-woman-with-cap-and-straight-hair-without-frizz

Dan loše frizure i kuštrava kosa stvar su prošlosti s ovim našim savjetima protiv kuštranja kose.

Uporaba laka za kosu s učinkom protiv kuštranja, učvrstit će vašu frizuru: pružit će zaštitu od vjetra, UV zraka i vlage u zraku te time spriječiti kuštranje vlasi.

Otkrijte: