Žena se smješka i dodiruje kosu
Njega kose | Iscrpljena kosa

Obnova oštećene kose – naši najbolji savjeti

Što je kosa duža, to su veći izgledi da ćete se u nekom trenutku morati suočiti s oštećenjima u kosi. Ako želite imati dugu kosu, ne dajte da vas pomisao na popucale vrhove ili kuštrave pramenove odgovori od te želje. Iako čimbenici poput okoliša, sunca i izloženosti kemijskim tvarima utječu na zdravlje kose, postoji mnogo toga što možete učiniti da pomognete svojoj kosi povratiti ljepotu i vlažnost! Evo uzroka oštećenja i rješenja za suhu, oštećenu kosu.

Žena smeđe kose gleda u pod
© Schwarzkopf

Samo ste nekoliko koraka od obnove svoje oštećene kose

Uzroci oštećene kose

Rijetko je samo jedan uzrok oštećenja kose. Nažalost, nekoliko čimbenika može uzrokovati oštećenja, poput trajne ondulacije, izbjeljivanja i čestog oblikovanja kose uređajima. No ne morate prestati s tim postupcima (svi znamo koliko su oni zabavni!). Umjesto toga, uložite u proizvode za dobru rutinu njege kose koji su razvijeni kako bi pomogli kosi u oporavku. Evo nekoliko naših omiljenih:

Sve o obnovi kose: Osnove

Bolje spriječiti nego liječiti – to se također odnosi i na njegu kose. Ispravno pranje kose može smanjiti nastanak oštećenja koji biste inače svakodnevno poticali. Prvi je korak uporaba odgovarajućeg šampona i regeneratora za vaš tip kose i za potrebe vaše kose, kao i odgovarajuća količina proizvoda – no mnogi preskaču jednu tajnu njege kose koja može učiniti kosu sjajnom i glatkom: masku za kosu. Svima dobro dođe dodatna njega nakon nekoliko godina stresa, putovanja, sunca i izloženosti kemijskim tvarima, a isto je i s vašom kosom! Ugodna njega nedjeljom jutro zvuči predivno, pogotovo ako se osjećate iscrpljeno. Vaša kosa također može uživati u toj luksuznoj njezi s maskom za kosu.

Često nanošenje maske za kosu

Maske za kosu vaš su najbolji saveznik ako imate oštećenu kosu. Ugodite joj dodatnom, bogatom njegom. Zdjela puna voćnih bobica i osvježavajućeg voća ključ je savršenog doručka, kao što je i zdjela puna blagodati sjajan početak dana za vašu kosu! Maska za kosu poput Schaume 3-u-1, njeguje vašu kosu i može lako postati dio vaše rutinske njege. Evo kako mi to volimo raditi:

 

  1. Ne žurite se… Ovo ste vrijeme odvojili samo za sebe. Usporite svoje pokrete i dajte si malo oduška prije nego što počne užurbani dan. Pustite glazbu koju volite, odaberite svoje omiljene proizvode i uskočite pod tuš.
  2. Operite kosu šamponom kao što uvijek činite.
  3. Nakon ispiranja kose, rukama istisnite višak vode. Ako nanesete masku na jako mokru kosu s koje se voda cijedi, maska će otići s vodom i neće potpuno djelovati.
  4. Na dlan stavite obilniju količinu maske za kosu i rasporedite je po kosi od korijena do vrhova.
  5. Ostavite da djeluje. Uživajte u trenutku mira i tišine – ili pjevajte glasno uz glazbu koju ste pustili.
  6. Nakon nekoliko minuta isperite masku za kosu i uživajte u svilenkasto-glatkoj kosi koja miriše voćno i svježe – taj ljetni osjećaj jutra trajat će cijeli dan!

Oblikujte kosu bez oštećivanja

Možete upotrijebiti alate koji ne koriste toplinu za oblikovanje prekrasnih frizura i time zaštititi svoju kosu! Možete isplesti kosu dok je još mokra i ostaviti je preko noći u pletenicama za romantičnu, ležerno valovitu kosu ili možete osušiti kosu na zraku uz nanošenje kreme za oblikovanje i preskočiti sušenje sušilom. Ako ste ipak ovisni o uređajima, imamo za vas: proizvod poput got2b Guardian Angel koji štiti vašu kosu kako biste mogli oblikovati koju god frizuru želite.

 

Umjesto uporabe kemijskih tvari ili uređaja za oblikovanje frizure, možete isprobati drukčije oblikovati frizuru! Klasične frizure poput repa i šinjona nikad ne izlaze iz mode.

Žena se smješka dok dodiruje kosu u cvjetnoj haljini
© Schwarzkopf

Redovitim šišanjem vrhova imat ćete zdravu kosu

Nema više ispucanih vrhova!

Čak će i najzdravijoj kosi u nekom trenutku ispucati neki vrhovi. Uobičajeno rješenje za suhe vrhove jest šišanje. To se preporučuje, no možete koristiti i maske za kosu kako biste odgodili koliko možete njihovo pojavljivanje. Odgovarajuća maska može napuniti vlasi vlagom i produžiti život vrhova vaše kose, spašavajući vas odlaska frizeru. 

Otkrijte: