Žena crne kose se smije u kameru
Njega kose | Iscrpljena kosa

Najbolji savjeti kako spriječiti pucanje vrhova

Sve je dobro što se dobro svrši! Svi želimo zdravu kosu, a održavani vrhovi jedan su od uvjeta za sjajnu i prekrasnu kosu. Uravnotežena rutina njege kose posebno je važna za vaše vrhove. No vaše održavanje ne mora biti skupo – čak i jednostavni trikovi mogu pomoći u sprječavanju pucanja vrhova. Otkrivamo najbolje savjete protiv kuštranja kose i pucanja vrhova.

 

Popucali vrhovi često se pojavljuju u oštećenoj ili polomljenoj kosi. Žene s dugom kosom dobro su upoznate s tim dosadnim popucalim vrhovima. No evo dobrih vijesti: uporabom odgovarajućih proizvoda, možete spasiti svoje vrhove od pucanja. Naš paket prve pomoći pokazuje vam što trebate učiniti. Otkrivamo zaista djelotvorne proizvode koji dubinski njeguju kosu i vrhove.

Kako dolazi do pucanja vrhova?


Popucali vrhovi posljedica su mnogih čimbenika: sunca, vjetra, utjecaja okoliša, topline, uređaja za oblikovanje te agresivnih šampona koji iscrpljuju vašu kosu. Posljedica je oslabljivanje sloja kutikula koji štiti vlas. Kako vlas gubi svoj zaštitni sloj, postaje krhka i suha. Kad ne sprječavamo taj postupak habanja dubinskom njegom, unutarnji dio vlasi i vlakna sve su više izloženi stresu i dolazi do pucanja vlasi.

Proizvodi koji sprječavaju pucanje vrhova

Vrhovi kose mogu se lako iscrpiti zbog topline, okolišnih utjecaja te trenja o odjeću. Zato im je potrebna posebna dodatna njega. Ugodite im posebnim programom njege s intenzivnim tretmanima i posebnom njegom za vrhove. Beology Repairing Booster Solution učvršćuje popucale vrhove i odmah sprječava kuštranje kose. Proizvod možete nanijeti kao dio svoje redovite njege ili kao intenzivni tretman za sprječavanje oštećenja vrhova. Rezultat: meka i glatka kosa. Jednom tjedno, posegnite za dubinski hranjivom maskom. Pametno je ostaviti masku da djeluje malo duže. Omotajte kosu u ručnik od mikrofibre. Ručnik od mikrofibre nježniji je prema kosi od tradicionalnog ručnika. Dodatna toplina pomaže njegujućim sastojcima da dublje prodru u vlasi.

Izbjegnite pucanje vrhova na jednostavan način

Kaže se „bolje spriječiti nego liječiti“, a to se može primijeniti i na pucanje vrhova. Uz odgovarajuću njegu možete izbjeći pucanje vrhova i kuštranje kose. Obavezni su redoviti posjeti frizerskom salonu! Nakon pranja kose, nježno ručnikom istisnite višak vode iz kose kako biste izbjegli ogrubljivanje strukture vlasi i oštećivanje vrhova. Dobra je ideja uložiti u ručnik od mikrofibre umjesto tradicionalnog ručnika. Također možete koristiti staru majicu i pustiti kosu da se osuši omotana u ručnik. Mekša vlakna manje opterećuju kosu. Pucanje vrhova možete spriječiti i češljanjem kose posebnom četkom ili češljem.

Sami ošišajte vrhove: Evo kako

Ako vam je kosa kuštrava, preporučujemo šišanje vrhova. Želite sami ošišati svoje oštećene vrhove? Možete to učiniti kod kuće. Nađite mjesto puno prirodnog svjetla i proučite svoju kosu – pramen po pramen. Uvijte pramen kose i odrežite vrh gdje se vidi popucala vlas. Važno, koristite samo škare za šišanje kose, nikako kuhinjske škare ili škare za papir jer oni mogu samo još više oštetiti vašu kosu.

Kako popraviti popucale vrhove – pet savjeta

  1. Ne želite riskirati i sami ošišati vrhove? Onda otiđite frizeru. Puno je frizerskih salona koji šišaju vrhove „vrućim škarama“ kojima se oštrice zagrijavaju prije rezanja kose. Toplina pomaže da se vrhovi kose „zabrtve“. Kako kosa ne bi bila kuštrava, redoviti posjeti frizerskom salonu su neizbježni.
  2. Toplina od sušila i uređaja za ravnanje kose mogu isušiti vašu kosu i pojačati pucanje vrhova. Ako je moguće, pokušajte izbjeći te uređaje i uvijek nanijeti zaštitu od topline prije nego što ih koristite. Ako morate koristiti sušilo, počnite sušiti kosu kao stručnjak.
  3. Budite nježni prema mokroj kosi. Raščešljajte je pažljivo i nježno, ručnikom istisnite višak vode. Nemojte trljati mokru kosu.
  4. Ako imate kovrčavu kosu i popucale vrhove, lagano ulje za kosu može biti sve što vam treba. Među vrhovima prstiju protrljajte nekoliko kapi ulja i nježno ga umasirajte u vrhove kose kako ne bi još više pucali.
  5. Sprječavajte pucanje vrhova preko noći: uložite u svileni jastuk za spavanje. Njegova nježna površina manje oštećuje kosu od pamučnog ili platnenog jastuka. Također možete isplesti kosu kako biste izbjegli zapetljavanje tijekom spavanja.
Otkrijte: