Model David
Izdvojeno | Trenuci

Zašto je sloboda bitna

#createyourstyle: Svojom novom kampanjom Schwarzkopf slavi osobnost i potiče vas da budete najbolja varijanta sebe! Sloboda vam daje mogućnost da izgledate onako kako želite izgledati. Ili da činite upravo ono što želite – poput modela Davida. Katkad osjećate pritisak da činite stvari ili nosite nešto što vam se ne sviđa, ali sloboda također znači i slobodu izbora i slobodu da kažete „ne“.

Kad ste slobodni, možete činiti što god želite. Ili ne činiti nešto što ne želite. Bez vanjskog sputavanja, ništa i nitko vas ne može kočiti. Sloboda nije nešto što vam omogućava društvo oko vas. „Za mene je sloboda najvažnija stvar“, kaže David u svom videu. Sloboda počinje u vašoj glavi. Često ograničavamo svoje mogućnosti govoreći si: „Ne, ja to ne mogu, to je nemoguće, neću uspjeti“. Time si ograničavate svoj osobni rast.

Model David nam u svom videu govori što za njega znači sloboda:

Sloboda je… izgledati onako kako želite izgledati

Moderna žena s kratkom kosom

Peace! Sloboda znači nositi ono što vam se sviđa.

Vanjski ili unutarnji čimbenici mogu ograničavati vaše modne odabire i izbor frizura. Možda su vam drugi rekli što ne biste smjeli nositi ili kako ne biste smjeli izgledati. Frizure i boje također su ograničene tuđim mišljenjima. Vi govorite sebi da vam ravan bob ne bi pristajao ili da ste tip za dugu kosu. Ili ćete naći razloge zašto crvena kosa ili ružičasti vrhovi nisu za vas, pa ćete cijeli život nositi istu boju kose – onu s kojom ste rođeni. No ako budete samu sebe i dalje kočili, nikad nećete dosegnuti najbolju varijantu sebe. Model David otišao je izvan svoje zone udobnosti odabirom vrlo kratke frizure – one koja se njemu najviše sviđa.

Model David

Izgled modela Davida: spoj šika i ležernosti – sve prolazi!

Naravno, sloboda se ne odnosi samo na vas. Svi imaju pravo izgledati i odjenuti se u što god im se sviđa. Zato je važno dopustiti drugima istu slobodu koju dopuštate sebi, osobito onima koji nose ekstravagantnu frizuru ili frizuru koja se vama osobno ne sviđa. To ne znači da morate davati komplimente za frizure koje vam se ne sviđaju, ali raznolikost je dio bogatstva koje uljepšava život.

Priznajemo: katkad nije lako biti slobodan. Kao što nije ni oslobađanje sebe od stvari koje vas koče. Sve što trebate jesu mali podsjetnici i motivatori. Primjerice, sljedeći citati napisani na papiriću i zalijepljeni gdje god vam treba dnevna inspiracija:

”Sloboda je prilika da čovjek bude bolji.“

Albert Camus

 

“Tajna sreće jest sloboda. A tajna slobode jest hrabrost.“

Thucydides

 

“Stil – svi koji ga imaju, imaju nešto zajedničko: originalnost.“

Diana Vreeland

 

“Ja sam višedimenzionalna osoba i to je sloboda mode: da možete promijeniti sebe kroz odjeću i frizuru.“

Emma Watson

 

“Sa slobodom, knjigama, cvijećem i Mjesecom, tko ne bi bio zadovoljan?“

Oscar Wilde

 

“Kad se ne odijevaš kao drugi, ne moraš ni razmišljati kao drugi.“

Iris Apfel

 

“Reći ću vam što je za mene sloboda. Nema straha.“

Nina Simone

 

“Podržavam slobodu izražavanja, rad na onome u što vjerujete i slijeđenje svojih snova.“

Madonna

 

“Kad vam je bitnije što vi mislite od onoga što drugi misle – to je sloboda.“

Demi Moore

 

“Budite ono što jeste, a ne ono što svijet želi da budete.“

Coco Chanel

Otkrijte: