Idol s plavom kosom
Izdvojeno | Trenuci

Uzori koje vrijedi pratiti

#createyourstlye: Svojom novom kampanjom Schwarzkopf slavi osobnost i potiče vas da postanete najbolja varijanta sebe! Uz pravi stav, čak i vi možete nadahnuti druge – kao model Gia. Predstavljamo uzore iz cijeloga svijeta. Nas oni potiču – a možda će i vas nadahnuti. Jedna od stvari koja nas inspirira: nevjerojatna kosa tih prekrasnih žena!

Što čini dobar uzor?

Svi imaju različite uzore i ikone stila. Neke od nas nadahnjuju profesionalci u svojim karijerama, drugi se dive osobnostima koje su utjecale na nas kad smo odrastali, poput roditelja ili djedova i baka. Koji god bio razlog, svi se divimo drugim ljudima za ono što oni jesu, što čine ili kako izgledaju. Biti uzor također je i odgovornost –drugi mogu krenuti vašim stopama.

Naš model Gia doživjela je što znači nadahnuti druge u svojoj zemlji: „Otišla sam u inozemstvo raditi kao model, što je neobično s obzirom otkuda sam. To je nadahnulo druge da krenu za onime što su oduvijek željeli.“

Što za model Giju znači biti uzor i stalno se mijenjati nabolje? Doznajte u našem videu:

Stil, samopouzdanje i svjesno življenje čine dobar uzor. Naravno, važno je i kako se ta osoba odnosi prema drugima, što je potiče i kako podržava one kojima je to potrebno. Žene poput Oprah Winfrey ili Michelle Obama, prva afroamerička Prva dama, sjajni su primjeri. Obamin stil je uvijek elegantan i staložen, od glave do pete. Njezin bob postao je njezin zaštitni znak, katkad sa šiškama, katkad bez, s razdjeljkom po sredini ili na stranu, kovrčav i s volumenom ili ravan i zaglađen. Dužina kose varira, od brade do ramena. Prva dama iznova dokazuje kako bob može biti raznolik. Za dnevne obveze, ona voli nositi jednostavne haljine i bezvremene, jasne linije smionih boja. Za večernja pojavljivanja ona uživa u malo glamura, primjerice u svjetlucavoj ružičasto-zlatnoj haljini.

Uzori – izvor inspiracije (za frizuru)

Kris Gottschalk s vrlo kratko ošišanom kosom

Kris Gottschalk androgenim je izgledom pokrenula svoju karijeru modela

Ako tražite nadahnuće, možete naći idole i ikone u svim industrijama. Glazbena industrija pouzdano izbacuje nove uzore za svaku generaciju. Modeli, glazbenici i glumci, kao i poslovne osobe i političari odišu svojim stilom. Miley Cyrus i Rihanna pretvorile su undercut u globalni trend. Obje su pjevačice pravi kameleoni stila, stalno se mijenjaju, igrajući se s različitim bojama kose i frizurama. Modna industrija također ima svoje snažne, divljenja vrijedne ikone stila: modele poput Kris Gottschalk i Adwou Aboah koje samopouzdano nose vrlo kratku frizuru i androgen izgled. Njemački model Anna Ewers sa svojom dugom rokerskom kosom podsjeća na ikonu iz šezdesetih, Brigitte Bardot. Kineska kolegica Liu Wen sa svojom crnom sjajnom kosom i azijskim crtama lica jedna je od međunarodno najuspješnijih modela na svijetu i bila je broj devet na Frobesovom popisu iz 2016. za najbolje plaćenog modela.

Snažne žene i njihovi moćni stilovi

Michelle Obama elegantna kao i uvijek

Bivša Prva dama Michelle Obama uvijek je elegantno odjevena, ali njezina osobna i profesionalna postignuća čine je uzorom za žene.

Moderne, uspješne žene nadahnjuju nas svojim izgledom i djelima. Prva dama Michelle Obama i pokojna Lady Diana izašle su iz okvira svojih položaja i iskoristile ih za dobro u svijetu. Michelle Obama bila je mnogo više od Prve dame SAD-a – također je imala uspješnu karijeru i majka je dviju kćeri. Ona je nadahnuće majkama koje rade, njezina postignuća pokreću i nadahnjuju druge žene svih boja kože. Njezinom elegantnom stilu divilo se diljem svijeta. Pokojna Lady Diana, princeza od Walesa, obožavana je zbog svog suosjećanja, dobrotvornog djelovanja i filantropije. Njezinu evoluciju stila pratio je cijeli svijet. Kad je 1990-ih ošišala kosu, njezina kratka frizura označila je trenutak kad je postala svoja, što je nadahnulo mnoge žene. Model Twiggy uzrokovala je sličnu buru svojom kratkom kosom u 1960-ima. Njezina pixie postala je frizura cijele generacije. Danas glumice poput Audrey Tautou, Scarlett Johansson i Jennifer Lawrence ponovno otkrivaju tu frizuru.

Trendovi frizura koje su pokrenuli uzori

Volimo pratiti trendove frizura koje pokrenu uzori. Ikone stila poznate su po svom jednom izgledu, ali danas se njihovi izgledi prilagođavaju i raznoliki su. Ove je godine šarena kosa bila popularna među trendseterima. Bella Hadid i Kaley Cuoco eksperimentirale su s ružičastom kosom ili ružičastim vrhovima. Nadahnule su nas da slijedimo svoje snove. Ipak je na nama da učinimo i budemo što god želimo te postanemo osoba kojoj težimo. Možemo se mijenjati svaki dan.

Otkrijte: