Žena sa zaštitnom maskom i pletenicama
Izdvojeno

Moderno i praktično – 3 frizure za nošenje uz zaštitnu masku

Bilo da se vozite autobusom do posla ili idete u trgovinu, javna mjesta sad su ukrašena novim dodatkom: zaštitnim maskama. Novi je izazov oblikovati frizuru uz masku, ali imamo tri prekrasne frizure za vas koje savršeno pristaju uz masku za lice.

 

Danas je nošenje maske za lice postalo uobičajeno na javnim mjestima. Postoji nekoliko načina da vaša maska izgleda moderno, no ona ima prvenstveno ulogu zaštite. Važno je znati koju masku staviti, kako je ispravno namjestiti, kako je nositi i kako čistiti višekratne maske.

Žena crne kose sa zaštitnom maskom
© Schwarzkopf

Nije zabavno kad vam kosa stalno zapinje o masku

Ključan savjet početkom 2020. jest „ne dirajte svoje lice“, a i nastavlja biti važan savjet iako maska postaje nova norma na javnim mjestima. Svi s dužom kosom miču svoje vlasi s očiju ili stavljaju kosu iza uha i to čine gotovo nesvjesno – a nošenje maske to može učiniti još učestalijim pokretom!

 

Naše tri moderne, no praktične frizure daju vam zaglađen izgled dok nosite masku za lice. Punđa je više od oblikovanja repa – evo naših najdražih frizura i korisnih proizvoda za njihovo oblikovanje!

Bezvremena i elegantna – dvostruka punđa

Žena crne kose s dvije punđe
© Schwarzkopf

Dvostruka punđa – svaka vlas na svom mjestu

Dvostruka punđa savršena je ležerna frizura za nošenje uz zaštitnu masku za lice. Njezin zaglađen izgled sljepljuje kraće vlasi uz tjemene i sprječava da vam kosa pada na lice. Masku možete svezati iza ušiju ili između dvije punđe na pozadini glave. Ovako se oblikuje:

Žena s dvije punđe nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Nema više „letećih“ vlasi

 1. Operite kosu i posušite je. Ne zaboravite nanijeti got2b sprej za zaštitu od topline prije sušenja kose sušilom.
 2. Nanesite ulje za kosu kako biste zagladili vlasi i počešljali kosu od lica.
 3. Na pozadini glave razdvojite kosu vodoravno na dva dijela – gornji dio za višu punđu, donji dio za nižu.
 4. Uzmite gornji dio i napravite rep. Uvijte rep u lijepu okruglu punđu. Učvrstite je gumicom i ukosnicama. Zatim to učinite s donjim dijelom. I evo ga, imate dvostruku punđu!
 5. Četkom začešljajte svaku kraću vlas.
 6. Ne zaboravite poprskati kosu snažnim lakom za kosu poput taft Ultimate za cjelodnevnu postojanost dvostruke punđe!
Žena s dvije punđe i zaštitnom maskom iz profila
© Schwarzkopf

Minimalistički našminkane oči savršeno upotpunjuju izgled dvostruke punđe

Zaglađena kosa

Želite frizuru koja će privlačiti poglede? Zaglađena frizura savršen je odabir! Ako ne želite skupljati kosu u rep ili punđu, ova je frizura idealna jer gel i lak za kosu sprječavaju da kosa padne na lice. Maske za lice s elastičnim vrpcama koje zakvačite iza uha savršene su za ovu frizuru. Ova se frizura može oblikovati u kraćoj i dužoj kosi – ali kod duže kose lakše je sve držati na mjestu!

Žena zalizane duge kose nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Gel će držati neposlušne vlasi iza uha

 1. Začešljajte kosu tako da nijedna vlas nije na vašem licu. Među dlanovima protrljajte gel taft Invisible Power u količini lješnjaka i rasporedite ga od korijena do vrhova. Prstima prođite kroz kosu i zagladite je.
 2. Počešljajte kosu kako biste učvrstili frizuru. Pazite da su sve vlasi začešljane iza uha.
 3. Završite frizuru obilnim prskanjem lakom taft Casual Chic za postojanost frizure od jutarnje kave do večernjeg izlaska.
Žena zalizane kose gleda u kameru
© Schwarzkopf

Savršena frizura za svako doba dana

Francuske pletenice s repom

S pletenicama vam sigurno nijedna vlas neće ulaziti u oči niti padati na lice!

Pletenice su savršene za zaigran, romantičan izgled! Francuske pletenice sjajno drže kosu dalje od lica i možete se odlučiti za oblikovanje repa umjesto duge pletenice – time ćete uštedjeti vrijeme i osvježiti ovaj bezvremeni klasični izgled! Također možete isplesti samo gornji dio kose, a kosu sa strane zagladiti uz tjeme.

Žena s pletenicama nosi zaštitnu masku
© Schwarzkopf

Zaglađeno i praktično – savršena frizura za oblikovanje u žurbi

 1. Počešljajte kosu i zagladite je taft Power voskom za bolju podatnost. Tako vlasi neće bježati iz pletenice.
 2. Začešljajte kosu, napravite razdjeljak po sredini i odvojite kosu s lijeve i desne strane. Naravno, možete se odlučiti za jednu veliku pletenicu sa svom gornjom kosom, u tom slučaju pratite korak 3 samo za jednu pletenicu.
 3. Počnite plesti prvu stranu. Podijelite je na tri jednaka pramena i zatim položite dva vanjska pramena jedno preko drugoga oko srednjeg pramena. Postupno dodajte pramenove u pletenicu dok ne dođete do potiljka. Pazite da pletenica bude visoko na vrhu glave i uzimajte nove pramenove samo iz tog dijela, a ne sa strana jer želimo da ti dijelovi budu zaglađeni.
 4. Kad ste ispleli pletenicu, svežite je gumicom da se ne rasplete.
 5. Ponovite korake 3 i 4 s druge strane – spojite dva odvojena repa u jedan. Gotovo! Sad imate dvostruku pletenicu koja drži kosu dalje od vašeg lica.
Otkrijte: