Color Expert tehnologije
Naše robne marke | Boja kose | Color Expert

Što se krije iza naziva OMEGAPLEX®

Diljem svijeta revolucionarni plex trend izašao je iz profesionalnih frizerskih salona na ulice. Što je točno to što čini OMEGAPLEX® formulu djelotvornom? Odgovaramo na Vaša pitanja i detaljno Vam pokazujemo tehnologiju.

Omegaplex® spaja boju i njegu

HRRS-tehnologije-side-639x328

Posljednjih godina oštećenje kose postalo je fokusom mnogih istraživanja. Diljem svijeta znanstvenici su proučavali različita oštećenja vlakana unutar vlasi većinom vezanih uz bojenje ili posvjetljivanje kose.

Definirane su četiri glavne značajke oštećenja:

 • Lomljenje vlasi
  Razina oštećenosti kose često je vezana uz sklonost lomljenju, na primjer prilikom češljanja.
 • Kuštravost kose
  Niz testova elastičnosti otkrio je da je oštećena kosa s vremenom sve manje otporna.
 • Poroznost kose
  Mehanizmi oštećenja kose sad se proučavaju mjerenjem poroznosti kose. Rezultati ukazuju da oštećena kosa ima veće pore i zato je kosa ranjivija.
 • Ogrubjelost vlasi
  Kutikule vlasi nepravilne su i odignute zbog čega kosa postaje gruba i suha te je često u stanju koje nazivamo „leteća kosa“.
   

Istraživanja povezuju uzrok takvih oštećenja s bojenjem ili posvjetljivanjem kose.


*Izvori: 2010. Japanska dermatološka udruga; 2008. Časopis o kozmetičkoj znanosti; Priručnik o kozmetičkoj znanosti i tehnologiji 2014.

Sitne veze unutar strukture vlasi: tajna snažne kose

Sitne veze u unutrašnjoj strukturi vlasi povezuju vlakna i drže ih zajedno. Ove veze djeluju kao mostovi između vlakana te daju Vašoj kosi snagu i strukturu.

Tijekom procesa bojenja ili posvjetljivanja ove veze mogu oslabiti ili popucati. Unutarnja struktura vlasi tada nije više dovoljno stabilna, a Vaša kosa gubi snagu i otpornost te postaje sklona lomljenju. Nakon ispiranja, vlasi se ponovno zatvaraju, ali oštećenja unutar strukture ostaju.

To je čudo – tehnički govoreći

OMEGAPLEX® tehnologija zaštite vlasi od oštećenja inovativno je rješenje za zaštitu kose kose tijekom samog procesa bojenja. Color Expert je prva boja za kosu za kućnu uporabu s OMEGAPLEX® tehnologijom zaštite vlasi od oštećenja. Isprobajte revoluciju boja za kosu u svom domu.

Svako pakiranje Color Expert boje za kosu sadrži tri inovativna elementa za tri koraka djelovanja OMEGAPLEX® tehnologije:

1.ZAŠTITA

Prvi korak je serum protiv lomljenja vlasi. Dodaje se kremi za bojenje te štiti veze unutar vlasi kose tijekom procesa bojenja.

2. ZAKLJUČAVANJE BOJE

Nanosi se na kosu odmah nakon bojenja. Obnavlja vlakna u strukturi vlasi te zaključava boju u njoj.

3. JAČANJE

Tri tjedna nakon bojenja primjena zadnjeg elementa za obnovu popucalih veza među vlaknima i prekrasnu kosu.