trend-color-brown
Boja kose | Trendi smeđa boja kose

Smeđa kosa: Podcijenjenost ne može biti ljepša!

Dugo je smeđa, a pogotovo smeđa boja bez crvenog pigmenta, smatrana kamuflažnom varijantom među bojama kose. Novi trendovi 2011. za kosu stali su na kraj toj percepciji. Danas nove svjetlucave prirodne nijanse učinile su elegantnu podcijenjenu smeđu kosu pravom kraljevskom umjetnosti.

Pucci, Chloe i Max Mara tek su jedni od mnogih modnih legendi koji šalju svoje modele na modne piste s dugom, nježno raspuštenom i prirodno smeđom bojom kose u prekrasnim nijansama. Dok razne nijanse plave danas jesu, sutra nisu trend, brinete su uvijek u modi.

Lepeza nijansi boja čini smeđu kosu tako intrigantnom. Ljestvica trenutačno popularnih prirodnih boja kreće se od ebanovine do čokoladno-tamnosmeđe, te od srednjih nijansi poput smeđe, koja je gotovo tamnoplava s crvenkastim odsjajem u tankim pramenovima. U ljeto 2010. je isprana, suncem izblijedjela varijacija smeđe bila najpopularnija. Taj spoj plave i smeđe prozvan je „bronde“ ili „blonette“.

Trendovi frizura za proljeće 2011. uglavnom su bez pretjeranog kontrasta. Smeđu i plavu kosu najviše se cijeni u skladnim, gotovo uniformiranim bojama svjetlucavih nijansi koje se mijenjaju ovisno o svjetlu.

Smeđa kosa, kako je zvijezde nose