Boja kose | Smeđa kosa

Samostalno napravite ombré: Kako taj izgled postići kod kuće

null

Veliki ulični trend: Ombré je posvuda!

Otkrivamo sve što trebate znati o bojenju kose trendi ombré tehnikom kod kuće. Naše obećanje: nije baš tako teško!

 

Ombré kosa ima vrlo poseban gradijent boje: u ovom su trendu vrhovi kose značajno svjetliji od ostatka kose. Rezultat? Blistavost, kao da je kosa okupana suncem (iako se vjerojatno niste tek vratili s odmora na moru). Jedna velika prednost ombréa: ne morate često odlaziti na osvježavanje boje jer korijen kose nije obojen.

Želite kosu obojiti tehnikom ombré kod kuće? To nije baš tako teško. Uz odgovarajuće savjete za nanošenje, to se može postići vrlo lako i brzo. Otkrivamo kako je lako i kako ćete najuspješnije nanijeti tu tehniku kod kuće. 

Vaš vodič za ombré kod kuće: Pripremite se

null

Ombré učinak izgleda sjajno i u prirodno tamnoj boji.

Kod posvjetljivanja vrhova kose, odaberite boju ili izbjeljivač koji je u skladu s vašom prirodnom bojom kose. Za tamnoplavu kosu, uzmite svijetloplavu boju. Za smeđu kosu primjerice, isprobajte nijansu karamel. Na pozadini pakovanja boje prikazano je hoće li boja koju ste odabrali pristajati uz vaš prirodni ton kose. Neka vaša prirodna boja kose bude što bliže tim primjerima. Uz boju, trebat ćete i polukružnu četku. Četka će vam pomoći da lakše nanesete boju na dužinu i vrhove kose. Sad ste spremni i možete početi!

Kako napraviti ombré na vrhovima

null

Redovito osvježavanje boje? Nije potrebno s ombréom!

Za početak, nanesite boju kose izravno na polukružnu četku. Zatim prođite četkom kroz vrhove kose. Nekoliko savjeta o smještanju boje: za kosu dugu do ramena, nanosite boju u kosu od razine uha prema vrhovima. Za dužu kosu najbolje je početi od razine brade. Kako biste postigli prekrasno glatki prijelaz od prirodne boje do svijetlih vrhova, nanesite boju vrlo štedljivo na dužinu kose. Pazite da ne nanesete previše boje jer želite da prijelaz bude gladak i nježan. Zatim: držite se točnog vremena djelovanja prema uputama (nemojte se žuriti da isperete boju jer biste mogli završiti s narančastom kosom!) i zatim temeljito isperite kosu.

Kako bi vaš rezultat izgledao blistavo i održavano, važno je da upotrijebite priloženi regenerator. I, kako vrhovi ne bi izgledali suho i krhko, nanesite masku za kosu jednom ili dvaput tjedno. Za dodatnu njegu redovito „ugnječite“ nekoliko kapi ulja za kosu na vrhove (mokre ili suhe), izbjegavajući korijen kako ne biste otežali kosu.

Zanima vas bi li vam pristajao ombré izgled? Pitajte profesionalca: pronađite Schwarzkopf Professional frizera za kosu i doznajte.