Boja kose | Savjetovanje o boji

Osnove bojenja kose

Razmišljate li o tome da osvježite svoj izgled očaravajućom novom bojom kose? Lako je promijeniti prirodnu boju kose ili unijeti glamur u nju. Donosimo vam popularne boje za kosu i pomažemo vam da obojite kosu kod kuće. I na kraju, dajemo vam najbolje savjete za njegu obojene kose

 

Boje koje se ispiru nježne su i alternativa su trajnim bojama za kosu

Pramenovi – doznajte sve o novim postupcima nanošenja pramenova

Prirodno privlačna boja za kosu za muškarce

Promjena boje kose – Koja mi boja najbolje pristaje?

Sastojci boja za kosu i njihovo djelovanje

Postupci bojenja kose

Boje za kosu
© Getty Images

Boja koja se ispire najbolji je način da provjerite odgovara li boja kose vašem izgledu i stilu. Mena Suvari je s razlogom zadovoljna svojom bojom kose

Boje koje se ispiru nježna su alternativa trajnim bojama za kosu jer ne sadrže amonijev hidroksid i alkohol. Kosi daju prekrasan sjaj i često očaravajuće blistave odsjaje boje. Pigmenti u bojama koje se ispiru samo se pričvršćuju za vanjski dio vlasi. Dio tih pigmenata ispere se svakim pranjem kose. Iako su nježne za kosu, traju samo šest do osam pranja.

Polutrajne boje za kosu ne mijenjaju prirodne pigmente kose. Djelotvorne su ako želite nijansirati ili potamniti svoju prirodnu boju kose te unijeti privlačne odsjaje. Te boje za kosu isperu se nakon 20 pranja.

Trajne boje za kosu ne ispiru se kod svakog pranja. Vodikov peroksid u formulama trajnih boja za kosu djelomično izvlači prirodne pigmente kose i zamjenjuje ih novim pigmentima. Pigmenti se zatim trajno pričvrste unutar vlasi. Čak se i sijede vlasi mogu posve obojiti trajnim bojama za kosu.

Intenzivni tretmani za bojenje kose također trajno mijenjaju boju kose. Zajednička značajka trajnih boja i intenzivnih tretmana jest da se dvije komponente, boja i tekućina za razvijanje boje, moraju pomiješati neposredno prije samog bojenja kose.

Više o bojenju kose:

Bojom u pjeni jednostavno do nove boje kose

Bojenje kose kod kuće

Nježan način privremene promjene boje kose

Kako isprobati novu boju kose

Boja kose

Glumica Shenae Grimes uživa u isprobavanju novih boja kose

Isprobavanje boje pokazat će pristaje li vam željena boja kose.

Isprobavanje nove popularne boje kose pravi je pristup ako vam se jako sviđa ta boja, ali niste sigurni pristaje li vam. Nekoliko pramenova te nove boje može vam dati odgovor. Postupkom dip-dye bojite samo vrhove svoje kose i tako možete vidjeti pristaje li uz vaš stil i ten.

Eksperimentiranje s tonirajućim kremama također može pomoći da se odlučite za novu boju kose i, što je najbolje od svega, boja se ispere idućim pranjem.

Današnje popularne boje za kosu za žene:

Slatka kao crème brulée: kosa boje karamela

Od jagoda-plave do mahagonij-smeđe: Crvena kosa

Platinasto-plava toplog tona

Kako uspješno nanijeti boju za kosu kod kuće

Bojenje kose kod kuće može biti jednostavno ako pratite upute za uporabu priložene uz boju za kosu. Pazite da ne prekoračite određeno vrijeme djelovanja boje na kosi. Evo nekoliko prijedloga kako da bojenje kod kuće bude ugodno i uspješno iskustvo.

  1. Odjenite neku staru (ali ne omiljenu) majicu prije bojenja kose. Gotovo neizbježne kapljice boje mogu čak poboljšati izgled te stare majice.
  2. Važno je da provedete test na alergiju kako je opisano u uputama za uporabu.
  3. Jeste li nedavno trajno ondulirali kosu? Ako jeste, nemojte bojiti kosu jedan, ili još bolje, dva tjedna kako bi se kosa mogla oporaviti.
  4. Kad ste pronašli željenu boju za kosu, zapišite naziv boje, kod i broj. Tako ćete je lakše i brže pronaći u trgovini.

 

Više o bojenju kose kod kuće:

 

Jednostavno i brzo: Bojenje kose kod kuće

Nema više neujednačene boje kose

 

Skrivanje prirodnog izrasta

Boja kose

Tamniji izrast u plavoj kosi najviše se ističe. Naravno, ovakav vam se izgled može sviđati, kao na primjer Ashley Benson. Postoji nekoliko postupaka skrivanja tamnog izrasta ako ne želite da bude dio vašeg stila

Postupci za skrivanje izrasta kose druge boje:

Možete isprobati svjetlija sjenila za prekrivanje tamnog izrasta. Smeđa ili crna maskara pomaže u prikrivanju svjetlijeg izrasta. Obavezno obrišite višak maskare s kose kako se ne bi stvorile grudice u kosi.

Boje za obradu izrasta idealno su rješenje jer se mogu nanositi na suhu kosu, a vrijeme djelovanja je samo 10 minuta.

Sustavi za prilagođavanje izrasta boji kose trajno boje izrast bez vidljivog prijelaza.

Boje za kosu za mladenački izgled

Boja kose

Carolyn Murphy

Možete skinuti nekoliko godina sa svog izgleda bojenjem kose u neku nježnu nijansu. Meke, prirodne boje kose bolje skrivaju godine od jarkih boja i jakih kontrasta. Pepeljasto-plava izvrstan je izbor ako želite ublažiti prirodne pokazatelje starenja.

Lijevo: Carolyn Murphy izgleda mlađe s pepeljasto-plavom kosom i svijetlim pramenovima. Njezina boja kose je meka i živahna

Više o bojama za kosu za mladenački izgled:

Kako odabrati odgovarajuću boju za kosu za mladenački izgled

Stručan savjet o bojama za kosu i bojenju kose

Boji se samo vidljiv dio kose. Kosa kod korijena ostaje nedirnuta. Tako kosa raste zdrava u prirodnoj boji nakon bojenja vidljivog dijela kose. Ipak, nekoliko savjeta mogu pomoći da obojena kosa ostane zdrava i sjajna.

Stručnjaci za kosu preporučuju odabir boje za kosu koja je blizu vaše prirodne boje kose. Boja bi trebala biti do dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose.

Morate se držati propisanog vremena djelovanja boje na kosi. Inače biste mogli završiti s iritacijom vlasišta i neželjenom bojom kose.

Morate dodatno njegovati obojenu kosu. Kationski surfakanti i keratin u bojama za kosu sprječavaju gubitak sjaja u obojenoj kosi. Sastojci poput ulja, koenzima Q10 i keratina jačaju kosu.

Više o bojenju kose:

Savjeti za bojenje kose kod kuće