hair-coloring-at-home
Boja kose | Savjetovanje o boji

Zgodno i jednostavno: Bojenje kose kod kuće

Tražite promjenu? Svježa boja za kosu uvijek je dobro došla. Nove trendi nijanse trenutačno u modi: balayage, vrhovi u drugoj boji i druge tehnike bojenja. No ne trebate zbog toga juriti frizeru. Učinite to sami! Naši savjeti i trikovi pomažu vam da postignete najbolji efekt boja!

 

Više ne morate ići frizeru da vam napravi pramenove, oboji kosu u drugu boju ili posve promijeni vaš stil. Bojenje kose kod kuće postalo je uobičajeno. Novi proizvodi, tehnike i načini nanošenja obećavaju sve bolje rezultate. Brzo, lako i jednostavno. Za profesionalan izgled. Čak možete napraviti pramenove ili trendi izgled poput bronde, obojene vrhove ili ombréa. Doznajte kako.

Kućna izrada: Recept za savršeno obojenu kosu

Pronalaženje odgovarajuće boje: Polica s bojama za kosu u vašoj omiljenoj trgovini nudi cijeli niz iznimnih proizvoda za bojenje kose. Prvo razmislite o tome što želite. Želite li samo osvježiti boju svoje kose, ali da izgleda što prirodnije ili želite posve promijeniti boju kose za jednu ili dvije nijanse? Ako želite radikalnu promjenu, preporučujemo postupno bojenje do te nove boje. To je manje agresivno za strukturu kose, a vi se možete polako navikavati na svoj novi izgled i izbjeći neugodna iznenađenja – ako platinasta plava ili crna ipak nisu za vas, to ćete opaziti nekoliko nijansi prije.

Kod odabira boje za kosu uzmite u obzir boju svog tena. Tople plave, crvene i smeđe nijanse pristaju uz kožu boje breskve. Modra primjesa (kao kod Snjeguljice) lijepo se usklađuje s pepeljastim nijansama. Kako biste doznali svoj tip boje kože i koje vam nijanse pristaju, pogledajte naš savjetnik za boje.

Unesite boju u svoju kosu: Savjeti i trikovi

- Želite li prekriti sijede vlasi? To je naznačeno na pakiranju proizvoda. Polutrajne boje i kolor-šamponi ne prekrivaju uvijek sijede vlasi

- Živite po ovom pravilu: Ne više od dvije nijanse svjetlija ili tamnija od postojeće boje kose. Boja za posvjetljivanje kose mora sadržavati vodikov peroksid

- Jednom kad ih otvorite, bočice treba baciti u smeće, osim ako na pakiranju boje nije posebno naznačeno da se može više puta nanositi

- Posebno lako nanošenje: boja u pjeni. Pjenasta tekstura olakšava nanošenje rukama (nosite rukavice) na vlasište, dužinu kose i pozadinu glave. Zatim se boja umasira u kosu poput šampona – bez četkanja, bez kapanja, uglavnom s kratkim vremenskim djelovanjem

- Nazire se izrast? Poseban set dostupan je za bojenje izrasta kako biste osvježili boju u deset minuta – a da ne morate otvarati cijeli paket za malo boje. Ta se boja lako nanosi na korijen kose uz priloženu četkicu. Pustite da djeluje, isperite i gotovo!

Uradi sam: Novi efekti boje

Dramatično i nejednako: Uz novu frizuru, detalji su ono što privlači pozornost. Umjesto da svu kosu obojite u jednu boju, razne se nijanse mogu uskladiti u jednu frizuru. Od diskretnih do vrlo kontrastnih – te tehnike bojenja trenutačno su vrlo popularne. Bojenje vrhova, balayage i druge trendi tehnike sada možete napraviti i kod kuće! Čak s jednim proizvodom – ako još niste sigurni za koji biste se trend bojenja odlučili. Samo način na koji nanosite boju određuje vašu frizuru.

Ako želite ombré ili bojenje vrhova u drugu boju, možete nanijeti boju rukom na vrhove kose (kao što stručnjaci čine u frizerskim salonima). Za popularne svjetlije pramenove na vrhu glave, nanesite boju priloženom četkicom. Sjajno kod proizvoda za kućnu uporabu: brzi su, jednostavni i mogu se bilo kada nanijeti. Dok čekate da prođe vrijeme djelovanja boje na kosi, možete udobno sjediti na kauču s ručnikom preko ramena, slati selfije svojim prijateljima ili pretraživati internet na svom tabletu.