Boja kose | Savjetovanje o boji

Odradite sjajan posao: Bojenje svoje kose kod kuće


Bojenje kose kod kuće

Divite se ovoj srednje plavoj boji kose s laganim primjesama pepeljasto-plave, a zatim zabljesnite svojom novom bojom kose! Svoju kosu možete u trenu obojiti kod kuće!

Jeste li spremni na bakreno-crvenu boju kose? Dosadilo vam je biti plavuša i želite isprobati kako bi svijetlosmeđa boja kose utjecala na vaš imidž? Od platinasto-plave do crne boje, izbor boja za kosu za kućnu uporabu je beskrajan. Nije li vam drago što ne morate otići u frizerski salon da biste promijenili boju kose? Odat ćemo vam sve tajne o bojenju kose. Primijenite naše jednostavne savjete i trikove, i svladat ćete bojenje kose kod kuće.

 

Boja trajne boje za kosu ne nestaje nakon nekoliko pranja šamponom kao u slučaju kolor-šampona. Boje za kosu i kolor-šamponi temelje se na različitim kemijskim postupcima. Kod boje za kosu vodikov peroksid uklanja prirodne pigmente boje iz vaše kose, a novi umjetni pigmenti boje ulaze u korteks svake vlasi. Time se nova boja usidri u vašoj kosi. Boje za kosu također mogu posve prekriti sijede vlasi. Usput, intenzivni preljevi također trajno boje kosu. Trajnu boju dobivate svakim proizvodom koji prije same uporabe morate pomiješati jer sadrži dva sastojka (boju i razvijač boje).

Bojenje kose: Veliki koraci ili suptilni pomaci?

Izbor će vas iznenaditi! Mnoštvo je boja za kosu, ali koja bi boja najbolje pristajala vama? Je li to karamel-plava ili svijetlosmeđa? Možda s malo crvenkastog odsjaja? Bi li vam pepeljaste nijanse bolje pristajale? Kad odlučite obojiti svoju kosu, izbor je naizgled neograničen. Međutim, stručnjaci preporučuju boje za kosu nisu više od dvije nijanse svjetlije ili tamnije od vaše prirodne boje kose. Time ćete dobiti najprirodnije rezultate bojenja. Promjena boje kose iz tamnije u jarku svijetloplavu može neskladno izgledati jer boja očiju i obrva ne pristaju uz tu boju kose. Takav nesklad otkriva da je vaša boja kose umjetna.

U obzir morate uzeti i boju svog tena prije nego što se odlučite za crvene, bakrene ili zlatne nijanse boje za kosu. Crvena boja ne pristaje žućkastim ili maslinastim tonovima tena kao ni vrlo crvenkastom tenu. Za crvene boje kose idealan je ravnomjeran i vrlo svijetao, lagano ružičast ten. Također uzmite u obzir da tamnije boje kose mogu blijedi ten učiniti još bljeđim. S pepeljastom bojom kose u bisernim tonovima žućkast ten postaje bezbojan i sivkast. No biserne nijanse mogu izgledati živahno s tankim zlatnim ili crvenkastim pramenovima ili na ženi s crvenkastom primjesom tena (većina žena koje su rođene Europljanke).

Bojenje kose: Točno po uputama

null

Malo toga može poći po zlu kod bojenja kose kod kuće. Ipak, potrebno je pročitati upute za uporabu priložene uz proizvod. Obavezno pratite navedeno vrijeme djelovanja boje na kosi. To je osobito bitno za plave nijanse i trajne plave boje za kosu. Ako boju prerano isperete s kose, možete dobiti narančastu ili žućkastu primjesu u boji kose. Ako plavu boju za kosu ostavite predugo na kosi, oštetit ćete je.

Bojenje kod kuće – Drugi korisni savjeti i što treba uzeti u obzir

  • Pripremite sva pomagala za bojenje kose i sastojke te ne zaboravite imati sat u blizini. Odjenite neku staru majicu i prije bojenja kose navucite na ruke priložene rukavice.
  • Provedite test na alergiju bilo kojom bojom za kosu. Upute kako provesti test naći ćete u priloženim uputama za uporabu proizvoda.
  • Prema uputama nanesite boju na kosu. Prije nanošenja provjerite treba li boju nanijeti na suhu ili vlažnu kosu.
  • Ostatak boje za kosu iz prethodnih bojenja može obojiti kosu u drukčiju boju od one navedene na pakovanju.
  • Oprez! Rezultati bojenja mogu biti drukčiji od navedenog na pakovanju proizvoda ako ste u prethodna četiri mjeseca bojili kosu kanom ili kanom s ekstraktima bilja. Isto vrijedi za promjenu bojenja s umjetne boje za kosu na biljnu.
  • Ako je boja kose ispala previše pepeljasta ili sivkasta, nanesite preljev ili kolor-šampon kako biste dodali crvenkast ili zlatan ton.
  • Želite obojiti kosu i trajno je ondulirati? Nemojte to činiti istodobno niti u kratkom vremenu jedno za drugim! Pustite da se kosa oporavi tjedan ili dva nakon trajne ondulacije ili bojenja kose.
  • Vjerojatno će vam se svidjeti vaša nova boja kose. Zapišite nijansu boje za sljedeće bojenje. Tako nećete morati kod kupnje sljedećeg pakovanja nagađati koja je to bila boja.
  • Upotrebljavajte šampone i regeneratore za obojenu kosu da boja vaše kose zadrži sjaj i ostane zdrava. Obojena kosa treba posebnu njegu. Jednom tjedno nanesite hranjivu masku da obnovite ljepotu svoje kose.