Boja kose | Prirodna boja kose

Ispravna njega za prirodnu boju kose

Ništa nije bolje od originala: Želite se vratiti svojoj prirodnoj boji kose? Odlično – prirodna boja kose trenutačno je pravi hit! Otkrivamo sjajne savjete i trikove da vam olakšamo prijelaz u vašu izvornu boju kose. Štoviše, objašnjavamo kako ispravnom njegom možete izvući najbolje iz svoje prirodne nijanse

Koja vam nijansa najbolje pristaje? Odgovor je jednostavan: vaša prirodna boja kose. Majka priroda uskladila je vaš ten i boju vaših očiju. Na vama je da naglasite taj efekt. Samo zdrava kosa koja je dobro njegovana može pokazati svoju pravu boju i zablistati. Donosimo vam kako to možete postići i objašnjavamo najbolji način kako da dođete do svoje prirodne boje kose

Prirodna nijansa kod korijena

Prvo, dobra vijest: puštanje obojene kose da izraste nikad nije bilo lakše. Zašto? Izrast u drugoj boji od ostale kose više se ne smatra neuglednim. Upravo suprotno: tamniji izrast u svjetlijoj kosi vrlo je popularan među trendseterima. Sve što trebate jest pustiti da priroda čini svoje – prvih nekoliko centimetara vaše prirodne kose nisu problem!

Preskočite efekt stupnjevanja

S vremenom kako kosa raste, raste i vaš moderan izrast i pretvara se u efekt stupnjevanja: to je vidljiv prijelaz između boja na sredini kose. Najelegantniji i najjednostavniji način da prekrijete taj neprivlačan efekt jest tehnika pramenova: frizer dodaje svjetlije i tamnije pramenove u prirodnu i obojenu kosu. To smekšava izgled prijelaza pa djeluje nježno i prirodno. Nakon nekog vremena izgledat će kao da imate ombre u kosi – to je trend u kojem su vrhovi obično obojeni u svjetliju kosu od kose na vrhu glave, što je idealno za puštanje da obojena kosa izraste.

Spriječite pucanje vrhova šišanjem

Skraćivanje: Posljednji podsjetnici na obojenu kose najbolje se uklanjaju škarama. Šišanje dovršava prijelaz s obojene kose u prirodnu.

Redovito šišanje dobro je i za prirodnu kosu. Bez obzira koliko je dobro njegujete, sunce može lako izblijedjeti vašu kosu, a trenje uz ramena i odjeću može je učiniti krhkom. Redovito oblikovanje frizure i sušenje također mogu povećati rizik od pucanja vrhova. To je neprivlačno u tamnoj kosi. Smeđa kosa može izgledati slamnato, a crna dobiti primjesu sive.

Najvažnije: Zdravlje kose

Koliko je boja blistava ne ovisi samo o pigmentima u vašoj kosi, nego i o teksturi površine vlasi. Ako su vanjske kutikule zatvorene i zaglađene, vlas učinkovitije odražava svjetlo. Time prirodna nijansa postaje blistavija i privlačnija. Kako doći do toga? Uz odgovarajuću njegu za zdravu kosu. Odaberite šampon koji odgovara vašem vlasištu – on je najvažniji kod pranja kose. Kad je vaše vlasište zdravo (a time je zdrav i korijen kose), vaša prirodna kosa raste netaknuta. Također, njegujućim regeneratorima i tretmanima njegujte dužinu i vrhove kose koji mogu biti suhi – time je vaša kosa svilena i glatka s dugotrajnom, lijepom prirodnom bojom.

Otkrijte: Prirodna boja kose