1500x564_GettyImages-637985128_cheveux_courts_FR
Boja kose | Prirodna boja kose

Ispravna njega za prirodnu boju kose

 

Ništa nije bolje od originala: Želite se vratiti svojoj prirodnoj boji kose? Odlično – prirodna boja kose trenutačno je pravi hit! Otkrivamo sjajne savjete i trikove da vam olakšamo prijelaz u vašu izvornu boju kose. Štoviše, objašnjavamo kako ispravnom njegom možete izvući najbolje iz svoje prirodne nijanse.

Koja vam nijansa najbolje pristaje? Odgovor je jednostavan: vaša prirodna boja kose. Majka priroda uskladila je vaš ten i boju vaših očiju. Na vama je da naglasite taj efekt. Samo zdrava kosa koja je dobro njegovana može pokazati svoju pravu boju i zablistati. Donosimo vam kako to možete postići i objašnjavamo najbolji način kako da dođete do svoje prirodne boje kose.

Prirodna nijansa kod korijena

Prvo, dobra vijest: puštanje obojene kose da izraste nikad nije bilo lakše. Zašto? Izrast u drugoj boji od ostale kose više se ne smatra neuglednim. Upravo suprotno: tamniji izrast u svjetlijoj kosi vrlo je popularan među trendseterima. Sve što trebate jest pustiti da priroda čini svoje – prvih nekoliko centimetara vaše prirodne kose nisu problem!

Preskočite efekt stupnjevanja

S vremenom kako kosa raste, raste i vaš moderan izrast i pretvara se u efekt stupnjevanja: to je vidljiv prijelaz između boja na sredini kose. Najelegantniji i najjednostavniji način da prekrijete taj neprivlačan efekt jest tehnika pramenova: frizer dodaje svjetlije i tamnije pramenove u prirodnu i obojenu kosu. To smekšava izgled prijelaza pa djeluje nježno i prirodno.

 

Nakon nekog vremena izgledat će kao da imate ombre u kosi – to je trend u kojem su vrhovi obično obojeni u svjetliju kosu od kose na vrhu glave, što je idealno za puštanje da obojena kosa izraste.

Spriječite pucanje vrhova šišanjem

Skraćivanje

 

Posljednji podsjetnici na obojenu kose najbolje se uklanjaju škarama. Šišanje dovršava prijelaz s obojene kose u prirodnu.

 

Redovito šišanje dobro je i za prirodnu kosu. Bez obzira koliko je dobro njegujete, sunce može lako izblijedjeti vašu kosu, a trenje uz ramena i odjeću može je učiniti krhkom. Redovito oblikovanje frizure i sušenje također mogu povećati rizik od pucanja vrhova. To je neprivlačno u tamnoj kosi. Smeđa kosa može izgledati slamnato, a crna dobiti primjesu sive.

Najvažnije: Zdravlje kose

Koliko je boja blistava ne ovisi samo o pigmentima u vašoj kosi, nego i o teksturi površine vlasi. Ako su vanjske kutikule zatvorene i zaglađene, vlas učinkovitije odražava svjetlo. Time prirodna nijansa postaje blistavija i privlačnija. Kako doći do toga? Uz odgovarajuću njegu za zdravu kosu.

 

Odaberite šampon koji odgovara vašem vlasištu – on je najvažniji kod pranja kose. Kad je vaše vlasište zdravo (a time je zdrav i korijen kose), vaša prirodna kosa raste netaknuta. Također, njegujućim regeneratorima i tretmanima njegujte dužinu i vrhove kose koji mogu biti suhi – time je vaša kosa svilena i glatka s dugotrajnom, lijepom prirodnom bojom.

Otkrijte: Prirodna boja kose