Žena s platinasto-plavom kosom
Boja kose | Platinasto-plavi trend

Povratak trenda: snažan povratak platinasto-plave

Plavo, plavije, platinasto – uvijek prisutna, nedvojbeno najprivlačnija i najupečatljivija nijansa sad se konačno oslobodila veze s Barbie. Čitajte dalje i doznajte koja vam nijansa plave najbolje pristaje

Donedavno je plava boja malo zaostajala za drugima u trendovima – ipak je to bila Barbiena omiljena boja kose i ne baš moderna. No u 2017., platinasto-plava vratila se kao supertrend. Platinasta se konačno oprostila od svog imidža djevojčice i modernija je nego prije, nose je zvijezde i izvođači poput Katy Perry ili glumice Kate Hudson i Kristen Stewart i to s očaravajućim rezultatima. Želite i vi biti platinasta plavuša? Divna ideja – no prije toga, pitajte se:

Može li moja kosa biti platinasta?

Svoju kosu možete obojiti u platinasto-plavu kod kuće samo ako je vaša kosa prirodno svjetlija, ako nije prethodno bojena i ako je u dobrom stanju. Inače biste lako mogli oštetiti strukturu kose tijekom postupka izbjeljivanja.

Postati platinasto-plava: kod kuće ili kod frizera?

Prije nego što se obojena kosa izbjeljuje, moraju se ukloniti sve čestice boje. Najbolje je da to prepustite stručnjaku, ako želite da nakon tog postupka vaša kosa bude u dobrom stanju. (Ako ste se zbilja namjerili sami to učiniti, pokušajte prvo obojiti pojedine pramenove u svijetloplavo, a ne cijelu kosu.) Sigurnije je zatražiti od frizera da to učini – oni vas mogu savjetovati koju nijansu svijetle plave odabrati, tako da nećete završiti s neželjenim žutim tonovima u kosi. Međutim, znajte da vaša kosa i dalje možda neće izgledati platinasto-plavo već prvim izbjeljivanjem, nego da ćete postupak morati ponoviti nekoliko puta.

Žena s platinasto-plavom bojom kose

Ultramoderno: platinasto-plavi bob

Kako njegovati platinastu kosu

Osim hrabrosti, što vam je još potrebno da postanete platinasto-plava? Njega, njega i njega. Tijekom postupka izbjeljivanja, sloj kutikula se otvara da bi se uklonio pigment boje, zato vlas ostaje bijela. Površina kosa može postati krhka i suha te će trebati dodatnu njegu. Koristite masku jednom ili dvaput tjedno te njegujte vrhove uljem nakon svakog pranja. Toplina također oštećuje kosu, pa je sušite na najnižoj postavki i obavezno prije nanesite zaštitu od topline.

Kome pristaje platinasto-plava boja?

Platinasta najbolje pristaje ženama s minimalističkim modnim stilom: to je skandinavski izgled. Boja vas čini mlađom i odmah unosi blistavost. Međutim, kako raste izrast, kosa ubrzo izgleda neodržavano, tako da ćete morati obrađivati izrast svaki mjesec – pa razmislite prije nego što se odlučite za izbjeljivanje!