Žena s pastelnom kosom
Boja kose | Pastelni trend boje kose

Trend boje kose za proljeće i ljeto: pastelna kosa

Trend pastelne boje kose donosi proljeće i ljeto… na naše glave! Malo je nijansi tako razigranih kao što su ove. Objašnjavamo kako se kosa boji u pastelnu nijansu, i za one koji nisu spremni za trajnu pastelnu boju kose, donosimo privremene alternative

Boje šećerne vune, profinjene nijanse makaron kolačića i nenametljive nijanse šerbeta: ovog proljeća i ljeta pastelni tonovi nisu samo dio naše garderobe – te svježe nijanse sad se mogu naći i na modernim glavama. U pramenovima ili cijeloj kosi – pastelna je boja jedna od omiljenih trendova boje kose u 2018.!

Zašto volimo pastelno

Žena s pastelnom kosom i crvenom majicom

Plavušama je lako kad je u pitanju pastelni trend boje. Plava je kosa savršena baza za pastelne boje.

Nenametljivi tonovi: te su nijanse poput tankog vela preko kose. Ljepota ovog trenda boje kose leži u njegovoj profinjenoj ekstravaganciji. Boja je iznimna, no nenametljiva i prikladna za svaki dan – čak i u uredu.

Pastelni tonovi mogu se nanijeti na prirodno svijetloplavu i obojenu plavu kosu: tada te nježne nijanse pokazuju svu svoju čar. S bojom za kosu za bojenje kod kuće možete sami isprobati taj novi trend. Savjet: provjerite na pakovanju je li odabrana pastelna nijansa prikladna za vašu boju kose. Po potrebi se posavjetujte sa svojim frizerom.
 

Savjeti i trikovi za bojenje u pastelnu boju

Žena s pastelnom kosom i naušnicom u nosu

Pastelna nije samo djevojačka, kao što pokazuje ovaj alternativni stil.

Ako želite obojiti svoju kosu u pastelnu nijansu kod kuće, samo trebate boju za kosu i odgovarajuću baznu boju, to jest prirodnu plavu ili već posvijetljenu kosu. Rezultat će biti najbolji na svijetloplavoj ili srednje plavoj kosi. Ako imate tamnu kosu, najbolje je da razgovarate s frizerom o najnježnijem načinu izbjeljivanja kose.
 

Pastelne nijanse boje breskve ističu tamnije tonove kože. Profinjena ružičasta daje ženstven, romantičan izgled i sjajno pristaje uz svijetao ten. Blijeda ljubičasta stvara moderan i samopouzdan izgled.
 

Važno za bojenje kod kuće: slijedite priložene upute za uporabu. Savjet: dajte kosi intenzivnu njegu prije i nakon bojenja. Nanesite njegujuću masku jednom ili dvaput tjedno i ostavite dovoljno dugo da prodre u vlasi.
 

Niste spremni svu kosu obojiti u pastelnu boju? Što kažete na samo dio? Isprobajte pastelne pramenove. Bojenje pramenova u pastelnu boju unijet će svježinu u kosu. Najljepše pastelne pramenove postići ćete na svijetloplavoj ili srednje plavoj kosi.
 

Samo nakratko: pastelna kosa do idućeg pranja

Žena s pastelnom kosom i naočalama

Pastelna kosa savršena je za pomodnjake.

Proljeće i ljeto također su doba festivala. Želite kosu spremnu za festival, ali bez obveze? Za one koji bi spontano htjeli imati malu promjenu boje, polutrajne pastelne boje za kosu sjajan su odabir! Najbolje kod njih: lako se nanose i traju samo do idućeg pranja kose. Savršeni za to su, i vrlo se lako nanose, posebni sprejevi u boji ili bojice za kosu. Ovi zadnji su sjajni za oblikovanje privremenih pramenova.