Greenery zelena
Boja kose | Koja boja kose

Ove boje kose sjajno pristaju uz novu Pantone boju Greenery zelenu

Pantone institut za boju nedavno je objavio da je trendi boja za 2017. – Greenery. Hoće li ta boja zelene jabuke naći svoje poklonike, to ćemo još vidjeti. No jedno je sigurno: ta trenutačna boja pojavljivat će se idućih mjeseci i osobito u svijetu mode. Važno pitanje za ikone uličnog stila i trendsetere jest: „Koja boja kose pristaje uz zelenu Greenery?“

Odabir Greenery zelene kao trenutačne trendi boje 2017. nije neko veliko iznenađenje. Sve što je trenutačno moderno i popularno već jest te boje, poput avokada, matcha čaja, kaktusa i zelenih frapea. No ta nova „in“ boja budi pravu žudnju, ne samo za proljećem nego i za novom ljetnom odjećom. Pristaje li ta zelena uz vašu boju kose – i možete li je nositi? Usudite se! Zapravo, ona pristaje uz nevjerojatan niz boja kose.

Koje boje kose pristaju uz Greenery zelenu?

Dobro, možda se pitate možete li doista nositi tu zelenu uz svoju boju kose? Kako bismo vam pomogli, dajemo vam zeleno svijetlo za iduće boje:

  1. Smeđa kosa
    Greenery zelena i smeđa boja kose stvaraju savršeno partnerstvo: odraslo, smireno i skladno. Razlog zašto volimo tu kombinaciju boje jest taj što smo je naviknuli gledati u prirodi. Smeđa kosa često je neopravdano obilježena kao dosadna, no zapravo nijedna druga boja nema toliko crvenih i crnih pigmenata koji hvataju svjetlo u prekrasnim nijansama. Kako biste je takvu zadržali, odaberite šampone i regeneratore koji ističu sjaj vaše kose. Vaša odjeća u zelenoj boji Greenery morat će biti zbilja očaravajuća da nadmaši ljepotu vaše kose!

  2. Crvena kosa
    Ljudi s crvenom kosom imaju posebnu reputaciju. Oni navodno imaju žestok karakter te su kreativni, moderni i smioni u odabiru modnih kombinacija. Zato ne iznenađuje da crvenokose često odabiru šarenu odjeću tako da se mogu još više istaknuti. Greenery zelena zajamčit će im očaravajući izgled: avangardan, individualan i hirovit. Ako se želite istaknuti, i niste u onih 1% svjetskih prirodnih crvenokosih ljudi, možda da promijenite boju svoje kose? Upamtite, ako imate malo crvenkasti ton kože, odaberite suptilnu crvenu koja ga neće naglašavati. Savjet: ako nikad prije niste imali crvenu kosu, počnite eksperimentirati s bojom koja se ispire i traje do 15 pranja, tada ćete bolje znati pristaje li vam ta boja kose. Bolje spriječiti nego liječiti!

  3. Sijeda kosa
    Sjedokose žene mogu slaviti. Leatrice Eiseman, direktorica Pantone instituta za boje, preporučuje sivu boju u spoju sa zelenom Greenery. To je dobitna kombinacija. Boja svježe zelene jabuke daje sijedoj kosi mladenački štih, dok sijeda daje zelenoj kontekst te je čini elegantnom. Budući da su sijede vlasi grublje, suhe i tanke, odaberite šampone i tretmane za posebnu njegu koji jačaju kosu i daju joj hranjive sastojke koji joj nedostaju. Greenery će izgledati još profinjenije uz sjajnu, zdravu kosu.

Plava? Ne budite razočarani što vaša boja kose nije među tri najbolje koje pristaju uz ovaj trend boje za 2017. I ne brinite se, to ne znači da je ne smijete nositi – samo ne preblizu licu. Suknja, hlače, haljina ili cipele mogu biti te boje i pokazati da ste u trendu.