Boja kose | Koja boja kose

Pronađite svoju jedinstvenu boju kose


Zamišljate li se kao plavušu ili ste naklonjeni smeđoj kosi? Možete se poigrati s idejom da iznenadite sve i prošarate svoju kosu svim duginim bojama. Prije nego što posegnete za priborom za bojenje, provjerite sve mogućnosti i doznajte najvažnije činjenice o boji kose

 

Ima dana kad kosa lijepo izgleda, no nešto joj ipak nedostaje. Vrijeme je za čarobnu preobrazbu. Nova boja kose može to učiniti! Naravno, ta boja kose mora se vama sviđati, biti u skladu s vašim tenom i vašom prirodnom bojom kose.

Možda ne želite iznenaditi obitelj ili prijatelje novom bojom kose, nego biste je radije postepeno promijenili. Isprobajte staviti nekoliko pramenova što je dobar način da pronađete odgovarajuću boju koja će osvježiti vašu prirodnu boju kose.

Polutrajne boje za kosu pouzdan su način da pronađete svoju novu boju kose. Osobito ako vam se ne sviđaju pramenovi ili vam je kosa prirodno svijetla. Polutrajne boje za kosu brzo se ispiru, a vi ćete doznati je li nova boja osvježila vašu kosu i pristaje li vam uz ten.

Popularni dvobojni izgled još je jedan sjajan način da eksperimentirate s bojom kose bez bojenja cijele kose. Samo vrhovi vaše kose mijenjaju boju.

Zabavite se isprobavanjem! Tek kad nađete boju kose koja vam se sviđa, posegnite za trajnom bojom za kosu.

Čitajte dalje ako želite pomoć u pronalasku svoje jedinstvene boje kose.

Koja nijansa plave?

Paleta nijansi plave boje počinje s platinasto-plavom, a završava s tamnoplavom. Što je vaš ten svjetliji, to bi vaša plava kosa trebala biti svjetlija. Bež-plave nijanse ove su godine vrlo popularne. Ta trendi boja kose osobito je privlačna u spoju s lagano potamnjelim tenom i zelenim očima. Uz plave oči i svijetli ten pristaje šampanjac-plava boja. Pepeljasto plava i platinasto-plava naglašavaju nježan ružičasti ten s plavkasto-ljubičastom primjesom.

Koja nijansa smeđe?

Sandra Bullock drži se svoje smeđe boje kose. Ovdje eksperimentira s dvobojnim izgledom. Kosa blizu korijena je tamnosmeđa, no bliže vrhovima postaje svijetlosmeđa

Smeđa kosa boje čokolade sjajno pristaje gotovo svakoj ženi. Boja osobito odgovara samopouzdanim, privlačnim ženama.

Vrhove kose možete obojiti u drugu boju ako imate dugu kosu i ne želite da izgleda previše tamno. Jednostavno donji dio kose obojite u svijetlosmeđu kao Sandra Bullock. Naravno, i obrnuta kombinacija dolazi u obzir: kosu kod vlasišta možete obojiti u svjetliju smeđu, a vrhove u tamniju. Ako imate dugu kosu, prijelaz bi trebao biti u razini brade. Za srednje dugu kosu boja bi trebala postepeno prelaziti u drugu kod razine uha.

Svijetao ten sa žućkastom primjesom ili primjesom boje breskve izgleda veoma privlačno s toplim smeđim nijansama kose poput zlatnosmeđe, kesten smeđe ili svijetlosmeđe do srednje smeđe. Pepeljastosmeđe nijanse pristaju uz svijetao ten s plavkastom primjesom.

Koja nijansa crvene?

Što je ten svjetliji, to bi nijansa crvene trebala biti živahnija. Svijetle crvene nijanse poput bakra, zlatnocrvene i jagoda plave idealne su za svijetao ten sa žućkastim sjajem ili sjajem boje breskve.

Boje kose s primjesom plave poput Bordeaux ili ljubičaste najbolji su izbor crvene boje za kosu za žene s ružičastim, pomalo plavkastim tenom.

Imajte na umu da se crvena boja brzo prima za kosu, no brzo izblijedi. Održavanje crvenih nijansi zahtijeva više njege od drugih boja kose poput plave ili smeđe.

Ako se ne možete odlučiti želite li obojiti svoju kosu u crvenu ili smeđu boju, isprobajte crvenkasto smeđe nijanse poput kestena, zlatnosmeđe ili mahagonija.

Koja nijansa crne?

Crna kosa izgleda ukočeno i neprirodno za većinu tipova tena. Crna kosa najbolje pristaje ženama s blijedim tenom poput Snjeguljice. Žene koje boje svoju kosu u crnu boju mogu dodati tamnosmeđe pramenove kako bi osvježile i unijele razigranost u svoju crnu kosu. Inače bi crna kosa mogla izgledati kao kaciga.

Koje još boje postoje? Ružičasta, modra i druge…

Ako želite eksperimentirati s neobičnim bojama za kosu, postoji izbor najizražajnijih boja egzotičnih ptica. Trenutačni su trend ružičasta, ljubičasta i modra. (Katy Perry iskušala ih je sve!). Razmislite i o bojenju kose u razne nijanse sijede boje kose poput Kelly Osbourne.

Otkrijte: Koja boja kose