Žena dotiče rukom svoju dugu plavu kosu
Boja kose | Izbjeljivanje

Posvijetlite svoju kosu za ljeto

 

Sanjate li o svijetloj, blistavoj kosi? Unesite čarobne odsjaje sunca u svoju kosu i ovoga ljeta budite plavojka! Mnogo je načina da posvijetlite boju svoje kose. Podijelit ćemo s vama najnježnije postupke i najbolji način njege kose nakon posvjetljivanja.

Žena češlja dugu plavu kosu
© Schwarzkopf

Osunčana plava bez UV zraka.

Svjetliji pramenovi unose sjaj u vašu kosu

Kao čarolijom, pramenovi unose dubinu i sjaj u vašu kosu te joj daju vrlo prirodan ljetni izgled. Pramenove možete nanositi kapom za pramenove, a možete se i odlučiti obojiti pramenove tankim kistom ili prikladnom bočicom za nanošenje. Stručni frizeri boje kosu na tradicionalan način, folijom ili češljem za pramenove, ili koriste kistove i aplikatore za slobodnije i umjetničke frizure. Svjetlije nijanse pramenova sjajno izgledaju u gotovo svakoj postojećoj boji kose.

Možda već imate plavu ili svijetlu kosu i samo želite napraviti postepenu, nježnu promjenu. Najjednostavniji način da to postignete jest sprej za posvjetljivanje. Samo poprskajte posvjetljivač po suhoj ili vlažnoj kosi. Svako prskanje posvijetlit će vašu kosu za četvrtinu nijanse. Tako možete posvijetliti kosu za jednu ili dvije nijanse. Sunce i toplina sušila pojačavaju efekt posvjetljivanja, ali i oštećenja na kosi, tako da je obavezno dobro njegujte! Sprejem možete poprskati svu kosu ili samo određene pramenove. 

Vaša omiljena nijansa plave: obojite kosu kod kuće!

Boje za kosu za kućnu uporabu omogućavaju vam bojenje u prirodnu plavu ako vaša kosa nije pretamna. Takve boje za kosu na relativno nježan način uklanjaju prirodni pigment iz kose i zamjenjuju ga novim pigmentima plave boje. Važno je ostaviti smjesu boje na kosi da djeluje koliko je vremenski preporučeno na pakiranju. Linija Palette Naturals Go Blonde! također dolazi u obliku posvjetljivača. Posvjetljujuće boje posvjetljuju za dvije do četiri razine i istodobno njeguju vašu kosu. Odaberite jednu od blistavih nijansi poput Super Pepeljasto Plave ili Ledene Plave – boje nikad nisu izgledale prirodnije.

Do kraja: Izbjeljivanje kose

Trebat ćete intenzivan tretman za izbjeljivanje ako želite tamniju boju kose obojiti u svijetloplavu. Preporučujemo da to ipak prepustite stručnjaku. Ti intenzivni tretmani boja koje koriste frizerski saloni puno jače posvjetljuju prirodno tamne pigmente. Što znači da mogu prilično drastično promijeniti boju kose. Tako da svoju lješnjak smeđu boju kose možete lako pretvoriti u blistavu svijetloplavu. No ne zaboravite – kosa treba posebnu njegu nakon bojenja, pogotovo nakon intenzivnog izbjeljivanja!

3 kutije Palette Naturals boje za kosu ispod palminog lista
© Schwarzkopf

Najteži dio je odabir u koju plavu boju obojiti kosu.

Izbijeljena kosa treba posebnu njegu

Nakon posvjetljivanja svojoj kosi trebate dati posebnu intenzivnu njegu. To je jedini način da je održite zdravom, sjajnom i lepršavom te da izbjegnete pucanje vrhova i lomljenje vlasi. Posebna njega za obojenu kosu ono je što trebate nakon posvjetljivanja ili izbjeljivanja. Obavezno nakon svakog pranja kose šamponom koristite regenerator. Osvježite svoju kosu jednom tjedno nanošenjem intenzivnog tretmana ili maske. UV zaštita također je vrlo važna za sprječavanje blijeđenja boje i isušivanja vrhova.