Žena s metalik srebrnom kosom
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Srebrna, zlatna ili bakrena: Metalik kosa trenutačno je hit

Bilo da je riječ o srebrno-plavoj ili bakreno-crvenoj – metalik kosa osvaja medalje za najveći trend u boji kose ove sezone. Srebrna, brončana i bakrena tražene su boje. Otkrijte sve što trebate znati o trendu metalik boja. 

Ne može biti glamuroznije od ovoga: najnoviji trend boje poznat je kao „metalik kosa“ u kojem vaša kosa sja očaravajućim metalik nijansama. Donosimo vam koje nijanse sjaje kao medalje i kako da ih dobijete na svojoj kosi!

Što je „metalik kosa“?

Sjajite! Oni koji vole glamur trebaju obavezno isprobati metalik boju kosu. Nemojte se suzdržavati: postoji metalik nijansa za svakoga. Taj trend pruža široku paletu boja, od tople zlatne do ledene srebrne – i prekrasno, blistavo bakrene u sredini. To je važan čimbenik: prekrasno jarka, super sjajna i vrlo individualna boja kose. Ako ne želite posve novi izgled, možete dodati metalik sjaj na postojeću boju kako bi blistala i sjajila. Metalik kosa pretvara brinete u broncu, crvenokose u bakar i plavuše u srebro.

Odlučite se za metalik boju

Prvo jedno upozorenje: ovu trendi boju treba bojiti stručnjak u frizerskom salonu. On će najbolje znati savršeno povezati odgovarajuće blistave nijanse u vašoj kosi. Također, tamniju će kosu možda trebati posvijetliti kako bi metalik tonovi doista blistali. No sve u svemu, kao i kod svakog bojenja, njega je najbitnija: koristite masku jednom tjedno (možete je ostaviti i preko noći). Savjet: omotajte kosu u ručnik. Time ćete zagladiti strukturu kose i kosa će izgledati zdravo i sjajno.

 

Jeste li spremni pronaći odgovarajuću metalik boju za sebe? Objašnjavamo tri dobitne nijanse na postolju trenda metalik boje kose.

Topla bronca

Žena s metalik brončanom kosom

Naglasite delikatne crte lica kratkom frizurom u toploj bronci.

Topla i lijepa kao rijeka meda – topla, zlatna, gotovo jantarna smeđa izgleda lijepo i podsjeća na kosu božica. Zvuči sanjivo? I jest! Ova je nijansa za brinete s tamnijim tenom ili za one kojima koža lako potamni.

Ova nijansa može se spojiti s ružičastom, khaki ili tamnosmeđom. Kako biste naglasili boju kose šminkom, nanesite toplo rumenilo sa zlatnim sjajem na obraze.
 

Očaravajući bakar

Žena s metalik bakrenom kosom

Blistavo lijepa: bakrena kosa!

Bakreno obojena kosa je misteriozna, mistična – iznimna boja koja ističe zelene i smeđe oči.

Savjet: oni koji nose sjajan bakreni ton u kosi trebaju odabrati prigušene boje za odjeću. Izgledajte zanosno u crnom! Najtamniji tonovi pretvaraju bakrenu kosu u privlačan detalj. Šminka također može sjati: isprobajte zeleno sjenilo. Šminka u boji bakra također pristaje, no morate naći odgovarajuću komplementarnu nijansu kako biste izbjegli nesklad bakrenih nijansi.
 

Ledena srebrna

Žena s metalik ledenom srebrnom kosom

Odjeća u kremastoj boji naglašava hladan ton platinaste plave kose.

Samo kul, draga! Mnogi plavu kosu smatraju najseksipilnijom. No ona može biti još seksipilnija: s metalik ledenom srebrnom. Spoj vrlo svijetle platinaste ili platinaste plave i sive posebno pristaje blijedom tenu. Najbolji dodatak ovoj boji? Ledeno plave oči!

A odjeća u bijeloj, tamnosivoj, tamnoplavoj ili crnoj boji najbolje pristaje uz metalik srebrnu. Dodajte malo boje u šminki: crvene usne i XL trepavice naglasit će ovu boju kose.
 

Otkrijte: