Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Pramenovi u kosi novi je trend

Jednoličnost nikako nije u modi. Pramenovi su se vratili i trenutačni su hit. Oni unose mnogo zanimljivosti u frizure slavnih osoba. Pokazat ćemo vam kakve pramenove nose zvijezde i objasniti vam što ističu tamni, a što svjetliji pramenovi te donosimo novosti o novim postupcima stavljanja pramenova.

Nedavna anketa koju je proveo proizvođač električnih uređaja pokazala je da oko 70 posto žena redovito koristi proizvode za bojenje kose. Mnoge od njih vole stavljati pramenove u kosu jer je to jednostavniji način osvježavanja kose i frizure. Izgled „s plaže“ osobito je popularan. Ta frizura oponaša efekt utjecaja sunca na kosu. Današnji pramenovi više se ne boje u jednu boju kao prije nekoliko godina. Pramenovi raznih nijansi izgledaju prirodnije. Proizvođači boja za kosu prilagodili su se novom trendu i razvili boje koje stvaraju raznolikost skladno uravnoteženih nijansi. Time nanošenje pramenova kod kuće postaje jednostavno i brzo. Naš mali tečaj o pramenovima pomoći će vam da pronađete odgovarajući postupak stavljanja pramenova.

Svijetli pramenovi

Svijetli pramenovi uglavnom su posvijetljeni pramenovi kose. Lijepo izgledaju u kosi svih boja i prednost im je što se ne izbjeljuje sva kosa. Slavne osobe trenutačno vole izgledati kao da su se upravo vratile s ljetnog odmora negdje uz obalu. Svijetli pramenovi u njihovoj kosi ostavljaju taj dojam, no ne izgledaju umjetno. Kako bi dobili taj efekt, pramenove stavljaju četkom. Tim se postupkom izbjegavaju oštri prijelazi boja i stoga izgledaju prirodno.

Tamni pramenovi

Tamni pramenovi imaju drukčije značajke od svijetlih pramenova. Tamniji pramenovi kose unose dubinu i sjaj u kosu. Izvorno su osmišljeni za prosijedu kosu. Sijede vlasi bojene su tamnijom bojom kako bi se stopile s prirodnom bojom kose. Stilisti za kosu shvatili su da su time stvorili optičku varku. Tamniji pramenovi dali su volumen kosi. To je, naravno, poželjno osobama s tankom ili rijetkom kosom.

Novi trend u pramenovima crvena je boja

Tamnokosim ženama taj je problem poznat. Za stavljanje blistavih crvenih pramenova u tamniju kosu potrebno je izblijedjeti pramenove prije bojenja u crveno. Bez izbjeljivanja crveni su pramenovi jedva vidljivi. Današnje crvene boje rješavaju taj problem jer lagano izbijele pramenove i istodobno ih prekrivaju dubokom crvenom bojom. Time je crvene boje u kosi lakše postići, a istodobno pouzdano dobivate prekrasne boje pramenova.

Pramenovi u dvije ili tri nijanse

Ljetno sunce prirodno najviše posvijetli kosu na vrhu glave. Ti pramenovi kose blistaju raznim svjetlijim nijansama. Pramenovi s više nijansi iste boje imitiraju taj efekt. Dijelovi kose oblažu se različitim, no skladnim pigmentima boja. Time se postiže vrlo prirodan i privlačan izgled.

Pramenovi u kosi slavnih osoba

Pramenovi: Koja boja najbolje pristaje uz…

... plavu kosu?
Čini se da plava kosa ne podnosi ni najmanju pogrešku kod bojenja. Pramenovi u plavoj kosi stoga moraju izgledati prirodno. Osobito su privlačni pramenovi koji su za nijansu svjetliji od prirodne plave boje kose. Time kosa izgleda prirodno izbijeljeno suncem. Prirodne plavuše mogu odabrati platinasto-plave ili tople med-plave nijanse za pramenove kako bi dobile dubinu

... smeđu kosu?
Crveni pramenovi unose zanimljive nijanse u smeđu kosu. Ako imate tamnosmeđu kosu, trebali biste lagano posvijetliti pramenove prije bojenja u crvenu nijansu. Inače se crveni pramenovi neće vidjeti u tamnosmeđoj kosi. Ako još imate „dip-dye“ izgled s plavim vrhovima od prošlog ljeta, jednostavno nanesite crvenu boju na svjetlije vrhove

... crvenu kosu?
Svijetlocrvena kosa dobit će dubinu ako neke pramenove obojite u zlatne ili bakrene tonove. Crveni pramenovi boje višnje naglašavaju ljepotu tamnije crvene kose. Važno je da se odlučite za toplije boje pramenova u crvenoj kosi. Topliji tonovi naglašavaju ljepotu tena

... crnu kosu?
Najtamnija od svih boja kose sada se može osvježiti modrim ili ljubičastim pramenovima. Hladne oceanske boje trend su za crnu ili vrlo tamnu kosu. Prije stavljanja pramenova kosa se mora izblijedjeti, inače se pramenovi neće vidjeti. Ako vam se ne sviđaju modri pramenovi u crnoj kosi, možete se odlučiti za ljubičaste tonove. U trenutačnom je trendu važno da modra boja dominira ako želite da vaša tamna kosa dobije dubinu

Link:

Lijepi ukrasi za kosu s pramenovima >> shlomitofir.com