Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Crvena kosa je megatrend

Nijedna druga boja kose ne privlači toliko pozornosti kao boje nazvane mrkva, kesten i višnja. Kako je crvena iznimna prirodna boja kose, to nas ne iznenađuje. Dizajneri trenutačno uključuju tu žarku boju u svoju modu i frizure.

S crvenom kosom, kome treba crveni tepih?
© Ellen von Unwerth

S crvenom kosom, kome treba crveni tepih?

Christina Hendricks predstavnica je novog trenda crvene kose. U TV-seriji "Momci s Madisona" ona očarava muškarce svojim kovrčama i crvenom kosom. Barbara Meier pokazuje kako moderno izgleda crvena kosa u spoju s delikatnim načinom šminkanja „goli izgled“. Njemački dizajner Wolfgang Joops pokazao je njezin izgled kao dio marke Wunderkind na pariškim modnim revijama.

Kao što se često puta dogodilo, pomama za crvenom kosom počela je na Tjednu mode u New Yorku. Zac Posen, Anna Sui i Rodarte brzo su rezervirali crvenokose modele za svoje revije. Prošle godine potpisali su ugovor s top-modelima poput crvenokose Alane Zimmer. Odabrali su izgled koji uključuje složene frizure umjetnih crvenih nijansi i uvijek u kombinaciji sa smokey eyes kao i uz razbarušene frizure u prirodnim nijansama crvene. Crvenokosi modeli nenapadno su našminkani, šminka se uglavnom sastoji od malo maskare i naglašavanja njihovog besprijekornog tena.

Galerija: Crvena kosa koju nose slavne osobe

Narančasta, svijetli pratilac crvene kose

Narančasta boja kose prevladavala je revijama za proljeće/ljeto 2011. Marc Jacobs, Rag & Bone i Proenza Schouler jedni su mnogih modnih dizajnera koji su pokušali postaviti novi trend boje. Zasad su dizajneri zadovoljni uporabom te nove boje za odjeću, dodatke i ruž za usne. Međutim, ako volite crvenu kosu i želite se istaknuti novim trendom, obratite pozornost na svijetlocrvene nijanse.

Prije nego što se odlučite za crvenu boju, razmislite o nekoliko činjenica. Mnogima je crvena kosa tipičan predstavnik ekstravagancije, ekscentričnog ponašanja i seksipila. Crvena kosa vrišti „Pogledaj me!“ Crvenokose bi stoga trebale oprezno birati svoju odjeću i šminku. Više će vas nepoznatih ljudi pozivati na piće, i budite spremni na to. Ako želite životni stil crvenokosih žena, savršena ste kandidatkinja za žarkocrvenu kosu.