Žena s bakrenom plavom kosom i kapom
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Blistava jesenska boja kose: Bakrena plava

Želite da vam kosa ima predivan sjaj? Bakrena plava mogla bi biti boja za vas. Otkrivamo kako dobiti tu trendi nijansu i kako je održati blistavo sjajnom

Osobi koja je vratila bakrene boje svega u modu: hvala ti! Bakreno obojeni kućanski predmeti unijeli su skandinavski stil u naše interijere. No bakar nije popularan samo u uređenju interijera – ta trendi boja također se probila na naše glave! Crveni sjaj u vašoj kosi posebno je prigodan za jesen. Doznajte kako imati bakrenu boju kose i što trebate znati o postizanju bakrene plave boje na svojoj temeljnoj boji kose.

Kako dobiti bakrenu plavu kosu

Žena s bakrenom plavom kosom

Bakreno obojena kosa blista – i izgleda samouvjereno i zrelo.

Bakrena plava je topla, svijetla nijansa crvene. Taj ton savršeno pristaje ženama sa svijetlim tenom. Uz blijedu kožu, ta boja izgleda svježe i prirodno. No žene s tamnijom bojom kože također mogu nositi tu boju. Uz tamniji ten, bakrena plava izgleda ekstravagantnije.

Ako već imate plavu kosu, vama je puno lakše. Samo uzmite tu boju za kosu za kućnu uporabu. Prirodna plava ili izbijeljena kosa sjajno će primiti bakrenu plavu. Savjet: nemojte štedjeti na boji! Ako imate kosu dužu od ramena, uzmite dva pakovanja boje za kosu. Ovdje pročitajte više o izbjegavanju neželjenih tonova boje kod bojenja kose kod kuće.

Bojenje smeđe ili crne kose u bakrenu plavu

Žena s bakrenom plavom kosom i šeširom

Moderan jesenski izgled: Bareno obojena kosa, moderan sivi šešir.

Ako imate smeđu ili crnu kosu, trebat ćete je posvijetliti prije bojenja u bakrenu plavu. Samo prirodne boje kose koje su svjetlije od bakrene nijanse mogu se obojiti u bakrenu plavu bez prethodnog posvjetljivanja. Inače rezultat neće biti onaj koji ste zamislili. Ako imate tamniju kosu, potražite savjet od frizera. On će vam pomoći da prijelaz u bakrenu plavu bude što nježniji.

Njega bakrene plave kose

Kako bi vaša bakrena kosa dulje bila blistava, koristite šampon i regenerator za obojenu kosu. Bakrena plava je crvenkasta nijansa, a crvene nijanse brže blijede od drugih boja. Ako njega nije ispravna, boja se može brzo isprati. Uz odgovarajuće proizvode za njegu, možete lako tome stati na kraj i očuvati svoj novi bakreni sjaj. Ubacite masku s učinkom učvršćivanja boje u svoju rutinu. Također, ne zaboravite koristiti zaštitu od topline prije sušenja kose sušilom ili oblikovanja uređajem za kovrčanje/ravnanje kose. Time ćete zaštititi kosu – ali i boju. Savjet: nakon bojenja, kosu nemojte prati dva ili tri dana. Tako će crveni pigmenti imati dovoljno vremena da se učvrste u kosi i neće se tako lako isprati.