Žena s lepršavom crvenom kosom na otvorenom s pogledom na grad
Boja kose | Obojite svoju kosu

Učinite to sami: Najbolji savjeti za bojenje kose kod kuće

Učinite to sami. Više volite bojiti svoju kosu kod kuće? Ili ste početnik u bojenju kose i želite pokušati sami obojiti svoju kosu? Pokazujemo vam kako i dajemo savjete što učiniti da dobijete ravnomjeran rezultat bojenja.

 

Tehnike bojenja ombré i balayage ili druga boja za kosu: mnogo je mogućnosti na koje se kosa može obojiti kod kuće. I to nikad prije nije bilo tako jednostavno. S preljevima i bojama za kosu koji su posebno razvijeni za bojenje kod kuće, bojenje kose vrlo je lako. Dajemo upute kako možete sami obojiti svoju kosu i govorimo vam kako dobiti ravnomjeran rezultat bojenja.

Bojenje kose: Ovako pripremate kosu za bojenje

Važno je nekoliko dana prije bojenja kose nanositi što manje proizvoda za oblikovanje frizure. Ostaci proizvoda mogu utjecati na rezultat bojenja. Zatim dolazi dan kad postajete stručnjak za bojenje kose. Obavezno nanesite proizvod za bojenje kose na suhu i neopranu kosu. Prirodna masnoća kose štiti vaše vlasište. Ako imate kosu dugu do ramena ili dužu, preporučujemo da upotrijebite dva pakovanja proizvoda. Tako ćete imati lijep i ravnomjeran rezultat bojenja.

 

Tajni savjet: za zaštitu od mrlja, kremom za lice namažite područje ruba kose i ručnikom prekrijte ramena. Ili možete odjenuti staru majicu koju možete zamrljati bojom.  

Bojenje kod kuće: Koja je boja za kosu najbolja za mene?

Preporučujemo da uvijek odaberete boju koja je dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše boje kose. Potpunu promjenu boje – od crne u plavu ili obrnuto – ipak prepustite stručnjaku. Na pakovanju ćete vidjeti prijedloge boja kose za koju je taj proizvod prikladan. Koristite to kao vodič u odabiru nijanse. A da bi rezultat bio ravnomjeran i na pozadini vaše glave, zamolite prijateljicu da vam pomogne kod bojenja. Najbolji prijatelji tomu i služe, zar ne?

660x545_woman-with-long-brunette-hair
Svoju kosu možete lako obojiti u dvije nijanse svjetliju ili tamniju boju

Tehnike ombré i balayage kod kuće: Evo kako se to radi

Žena s velikom naušnicom i ombré kosom

Lako je obojiti kosu tehnikom ombré

Trenutačni trendovi bojenja kose ombré i balayage daju prirodan izgled kose kao okupane suncem. Kad sami bojite svoju kosu, preporučujemo da odaberete nijansu koja je samo malo svjetlija od vaše prirodne boje kose. Zatim nježno kistom namažite boju na vrhove kose. Za prirodan izgled, izbjegavajte oštre prijelaze.

 

Međutim, trenutačni balayage trend sa spojem plavih i smeđih pramenova bolje je ostaviti stručnjaku koji će napraviti da kosa izgleda uravnoteženo.