hair-color-trend-two-tone
Boja kose | Dvobojni trend boje kose

Nove ideje za dvobojnu kosu

Moda dvobojne kose ostaje s nama. Veliki odabir boja, od prirodne do jarke, privlači umjetničke duše i daje prostor za igru. Želimo dodati još nekoliko varijanta dvobojne kose u tu paletu

Dvobojna i ombre kosa dva su termina koja opisuju bojenje kose u više od jedne boje ili nijanse. Kreativne duše razvile su tu modu višebojne kose korak dalje od svjetlijih vrhova kose ili postupnog mijenjanja boje. Igra dvobojne kose daje posve novu dimenziju bojenju kose. Bez obzira na to odaberete li kombinaciju prirodnih boja kose ili jarkije boje, volite li manji ili veći kontrast, rezultat će biti razigran i upečatljiv.

Prirodne boje u dvobojnoj kosi

U dvije prikazane frizure s dvobojnom kosom, model Dree Hemingway (desno) pokazuje kako više voli prirodne boje kose i postupni prijelaz (ombre efekt). Na donjoj trećini njezine kose, većina pramenova vidljivo prelazi u svijetlije primjese med plave i karamel boje. Iako je vidljiv, prijelaz je mekan kao da je prirodno stvoren suncem i vjetrom. Spoji tih prirodnih boja posebno privlačno izgleda u spoju s morskim valovima Dree Hemingway.

Prirodne boje dvobojne kose (analogne prirodnim bojama)

Two-Tone Hair
© Getty Images

Vanessa Hudgens svladala je profinjenu igru s bojama za kosu. Temeljna boja je srednje plava s primjesom crvene. Tu lijepu baznu boju naglasila je žutim ili narančastim nijansama na vrhovima kose. Ovaj je efekt privlačan jer su te nijanse zapravo dio temeljne boje i prijelaz je postupan.

Lijevo: Kovrčavi vrhovi duge kose Vanesse Hudgens postupno prijelaze u svijetlije nijanse temeljne boje

Jarke boje dvobojne kose

Jarke boje dvobojne kose
© Getty Images

Lily Allen i Rita Ora pokazuju dvobojno bojenje za kratku i dugu kosu

Poput Kylie Jenner (pogledajte fotografiju iznad), Lily Allen i Rita Ora sklone su jarkijim bojama za bojenje kose u dvije boje. Žene više ne izbjegavaju pokazivanje svoje kreativnosti. Tamna kosa ističe blistavost boja. U Kylienoj i Lilynoj crnoj kosi, tirkizna i žuta boja njihovih vrhova sjajno blistaju. Rita Ora „umočila“ je vrhove svog plavog boba u ružičastu, narančastu i tirkiznu boju.

Suprotnosti se privlače u ovoj dvobojnoj varijanti

Two-Tone Hair
© Getty Images

Reperica Angel Haze koristi snažan kontrast tamne i svijetle kose kojom izražava svoj stav. Taj bi kontrast bio još izrazitiji na ravnoj kosi. Međutim, Angeline spiralne kovrče omekšavaju kontrast i prijelaz boja.

Lijevo: Angel Haze iznenađuje spiralnim kovrčama koje imaju nagli prijelaz iz crne u sivkasto-plavu boju