lived-in
Boja kose | Dvobojni trend boje kose

„Lived-in“ boja: Trend boje kose ove sezone

Kad blogerice o ljepoti i stručnjaci za frizure objave toliko mnogo fotografija s oznakom #livedinlook, to mora da je novi trend. Znamo sve o njemu: što je „lived-in“, kako izgleda i kako doći do tog trenutačno najmodernijeg stila.

Već ste isprobali ombré, balayage i ostale tehnike bojenja? Tada biste trebali isprobati i tehniku „lived-in“! Današnji najpopularniji stil pramenova posebno dobro izgleda na plavušama i brinetama.

 

Što je „lived-in“ i zašto to ne biste smjeli propustiti?

Princip: vaša prirodna boja kose ili pramenovi sličnih nijansa nanose se na obojenu kosu. To se čini tako profinjeno i delikatno da prijelaz uopće nije vidljiv. Iako to ne zvuči kao nešto novo, tajna je u pojedinostima. „Lived-in“ podsjeća na izraslu boju kose – više neuredno nego uredno. To je danas puno modernije od precizno obojene kose. Odaberite ovu inovaciju bojenja kose ako je to stil koji vam se sviđa. Ne morate čekati, već odmah dobivate ležerni izgled izrasle kose. Usput, „lived-in“ najbolje pristaje u spoju s opuštenom valovitom kosom – ravna kod vlasišta i nježno valovita dužina kose.

Kako se nanosi „lived-in“

Unošenje vlastite prirodne boje kose veliki je plus u bojenju kose. Time kosa izgleda ultra prirodno iako je zapravo vješto obojena. Ako nemate iskustva, posavjetujte se s profesionalnim frizerom kako biste dobili ono što želite (potražite najbolji kontakt u našoj tražilici). Tehnika je prilično složena i teška. Iako postupak traje nekoliko sati, rezultat traje mnogo dulje. Nema potrebe da ponovno bojite svoju kosu najmanje tri mjeseca.

Kako se nanosi: počnite od traženja svoje prirodne boje kose! Nakon što su isprobale nekoliko trendova boja i posvijetlile svoju kosu, mnoge žene daleko su otišle od svoje prirodne boje kose. A tu prirodnu boju treba utvrditi. Frizeri imaju izvježbano oko za to i mogu dobro prepoznati pravu plavu ili smeđu boju. Savjet: svoju prirodnu boju kose najbolje možete pronaći na dnevnom svjetlu kod vlasišta. Kad nađete pravu nijansu, prvo bojite kosu kod vlasišta s pomiješanom prirodnom bojom kose. Zatim se u toj boji stvaraju pramenovi duž cijele kose. Na kraju se pramenovi svjetlijih nijansi unose za profinjene pramenove. „Lived-in“ boja izgleda posebno prirodno kad su pramenovi različite dužine i širine. Najbolje od svega: s ovom metodom bojenja, možete pustiti da kosa slobodno raste i napravi se izrast. Ipak je to vaša prirodna boja kose i kontrast se ne vidi, dok pramenovi stvaraju moderan efekt. I tako obojena kosa može trajati tjednima do ponovnog bojenja.

Posjetite našu galeriju i doznajte koje su ljepotice već isprobale traj trend povratka prirodnoj boji kose i koliko taj „lived-in“ trend može biti raznolik:

„Lived-in“ boja