hair-contouring
Boja kose | Dvobojni trend boje kose

Oprez, trend: Sve o konturama u kosi

Baš kad smo naučili da se crte lice mogu savršeno modelirati šminkom, pojavio se novi trend stvaranja kontura – ovaj put u kosi! Posebne tehnike bojenja omogućuju vam da naglasite svoje crte lice ili da skrijete male nedostatke. Donosimo sve što trebate znati o novom trendu stvaranja kontura u kosi

Od Kim Kardashian kao najnoviji primjer, gotovo svi su se pomamili za stvaranjem kontura bojama u kosi. To ima mnoge prednosti: taj trend stvara trodimenzionalan efekt nanošenjem različitih nijansi, od svijetlije do tamnije. Može naglasiti crte lice, vješto prikriti neka područja, vizualno stanjiti i naglasiti druge značajke lica. Naglašene jagodice, uži nos ili veće oči? Ispravno postavljanje nijansi raznih boja rezultira očaravajućim efektom. Ta vizualna iluzija nije ograničena samo na šminku, ona se može stvoriti i u kosi. Cilj je isti: modelirati crte lica učinkovitim postavljanjem pramenova. Dajemo vam sve ključne činjenice o stvaranju kontura u kosi.

Što su konture u kosi?

Slično trendu šminkanja, lice se može savršeno naglasiti igrom svijetlih i tamnih pramenova. No sad se nijanse precizno postavljaju u kosu, a ne na čelo, bradu i obraze. Svjetliji pramenovi na određenim područjima naglašavaju lijepe značajke lica, dok tamniji pramenovi imaju efekt stanjivanja ili skrivanja manjih nedostataka. Prednost u usporedbi sa šminkom: obojena kosa dulje traje, za razliku od šminke koja se mora svakodnevno nanositi.

Kako se stvaraju konture u kosi?

Sve je stvar tehnike: balayage je najbolja metoda bojenja za očaravajući efekt. Naziv potječe iz francuskog glagola „balayer“ što znači četkati ili mesti. Ključno: umjesto bojenja pramenova na foliju, boja se nanosi četkom u slobodnim zamasima. Time je kosa individualno modelirana za puno prirodniji rezultat.

Efekti kontura u kosi:

Stvaranje kontura u kosi naglašava lijepe strane našeg lica. Koja područja želite naglasiti ovisi o vašim crtama lica. Okruglo, ovalno ili četvrtasto – odgovarajući svijetli i tamni pramenovi mogući su za svaki tip lica. Pogledajte u našoj galeriji:

Konture u kosi za svaki oblik lica