Žena s prirodnom crvenom kosom
Boja kose | Crvena kosa

Kako: Obojiti crvenu kosu

Crvena boja kose izgleda sjajno, ali ju je teže bojiti od drugih prirodnih boja. Uz malo znanja, i crvenokose mogu bojiti svoju kosu. Otkrivamo koji su crveni tonovi najbolja podloga za promjenu boje kose i što treba imati na umu tijekom bojenja.

Prirodna crvena kosa je božanstvena – ali u nekom trenutku gotovo svi žude za promjenom. Kad žele potamniti ili čak posvijetliti kosu, crvenokose trebaju razmisliti o nekoliko stvari prije nego što se odluče za promjenu.

Zašto je tako teško obojiti crvenu kosu?

Crveni pigmenti nisu samo lijepi, oni su i prilično tvrdokorni. Manji od smeđih pigmenata, u boji za kosu, crveni pigmenti posljednja su primjesa boje koja se ispere. Oni koji žele obojiti prirodnu crvenu kosu morat će se pomučiti da se riješe svake naznake crvene boje. Ili, bolje rečeno: njihov će se frizer pomučiti jer je najbolje da taj postupak uradi stručnjak za boje za kosu. Schwarzkopf Professional frizera možete naći pomoću naše aplikacije Nađi frizera.

Loša vijest: možda nećete moći otprve ukloniti svaki trag crvene boje iz kose. Dobra vijest: bojenje crvene kose svakako je moguće.
 

Iz crvenokose u brinetu

660x450_woman_reddish brown_hair
Moderna i topla: smeđa kosa s crvenim odsjajem.

Ako želite obojiti svoju prirodnu ili obojenu crvenu kosu u smeđu boju, trebali biste uvijek odabrati boju koja je barem za jednu nijansu tamnija od vaše trenutačne boje kose. Drugim riječima: ako imate trešnja crvenu boju kose, nećete puno postići sa srednje smeđom bojom. No ako obojite kosu u tamnosmeđu, prekrit ćete crvenu. Crveni sjaj i dalje će biti vidljiv, no to ne mora biti loše: smeđi tonovi s crvenim sjajem pravi su trend. Ako ne želite taj sjaj, obojite kosu još jednom kako biste dobili željenu boju.

Iz crvenokose u plavušu

Žena s obojenom kosom

Slijedite odgovarajuće korake i crvena kosa može postati plava.

Crvenokose mogu relativno lako postati brinete. Ali bojanje u plavu boju posve je druga priča. Pokušate li izbijeliti crvenu kosu, postat će narančasta. Nemojte to pokušavati kod kuće! U plavo vas treba obojiti stručnjak kako biste izbjegli pojavu neželjene boje i minimalizirali oštećenja kose. Frizer može nanijeti boju da ukloni crvenu primjesu iz kose nakon čega se može posvijetliti. Kako bi se smanjilo opterećenje na kosi, intenzivno je njegujte prije i nakon bojenja – primjerice uporabom maske ili ulja.

Njega poslije bojenja

Uspješno ste od crvenokose postali brineta ili plavuša? Sad je vrijeme da se usredotočite na njegu poslije bojenja kako biste obnovili strukturu kose i održavali svoju novu boju kose.

 

Koristite šampon i regenerator razvijene za obojenu kosu. Ti proizvodi sadrže UV filtar kako bi spriječili blijeđenje boje od štetnih sunčevih zraka, i njegujuće sastojke koji pomažu da kosa zadrži svoju novu nijansu.

 

Tjedni tretman također se preporučuje. Možete ga ostaviti na kosi nekoliko sati ili čak preko noći kako bi prodro duboko u strukturu vlasi i obnovio je iznutra. Maske će zagladiti površinu oštećene kose, čineći da izgleda zdravije i opet ima sjaj.
Pojačajte svoju njegu nanošenjem ulja na vrhove kose. Ono će hidratizirati najsuši dio vlasi i štititi ga od neprivlačnog pucanja.

 

Preporučujemo nanošenje proizvoda za zaštitu od topline kako bi se smanjilo dodatno oštećivanje kose tijekom oblikovanja frizure. Oni stvaraju zaštitni sloj kako toplina tijekom sušenja, ravnanja ili kovrčanja kose ne bi dodatno oštećivala kosu.
 

Otkrijte: Crvena kosa