Žena s bisernom plavom kosom
Boja kose | Plava kosa

U trendu: Biserno plava kosa

Biserna nijansa plave? To ne zvuči kao dobra ideja – ali jest, posebno za mlade trendsetere. Doznajte kako izgleda taj trend i, još važnije, kako ga možete imati!

Poziv svim sirenama! Biserni sjaj više nije rezerviran samo za morske školjke. Vaša kosa također može sjati kao taj dragocjeni biser. Biserna plava trend je boje kose koji su izbacili inventivni pomodnjaci. Ta moderna nijansa plave savršena je za svakoga tko voli ekstravagantni izgled.

Biserna plava: Sjaj kao kod dragocjenog bisera

Svilenkasta, svjetlucava kosa, hladnija od najhladnije nijanse – biserno plava je sve to i više. Što je izdvaja od svih ostalih nijansi plave? Ona je iznimno moderna, gotovo platinasta, vrlo sjajna i sadrži metalik nijanse lavande i breskve koje odražavaju svjetlo baš kao pravi biser. Ta je boja ostvarenje sna – ne samo za sirene.

Kako obojiti kosu u bisernu plavu boju

Ovu će boju najbolje pripremiti stručnjak. Biserno plavu nijansu nije lako postići. Morate početi od boje razine 7, koja je srednje plava ili svjetlija.

Frizer zatim mora posvijetliti vašu kosu do razine 10, što je moderna platinasta. To je pravi temelj za naš svjetlucavi trend. Idući koraci ovise o vama: ta vrlo svijetla temeljna boja može primiti na sebe ublažene boje, uključujući sve biserne nijanse: ljubičastu, boju breskve, modru, ružičastu i srebrnu.

Sve boje koje odaberete moraju biti suptilno pastelne. I trebaju se dobro stapati za uravnotežen efekt pramenova koji se pojavljuje ovisno o tome kako svjetlo pada na kosu. Baš kao i kod prekrasnog svjetlucavog bisera.

Kako njegovati vrlo svjetlucavu biserno plavu

Biserno plava valovita kosa

Svjetlucavi efekti boje i nježno valovita kosa očaravajuća su kombinacija.

Plava boja razine 10 jest lijepa, ali je i opterećenje za vašu kosu. Vaša kosa treba intenzivnu njegu kako ne bi došlo do kuštranja i beživotnosti vlasi. Šampon, regenerator i maska za kosu trebaju biti iz linije za njegu izbijeljene ili posvijetljene kose. Masku nanosite jednom tjedno i ostavite je nekoliko sati ili preko noći na kosi, kako bi dobila potrebnu hidrataciju.

Uvijek nanosite zaštitu od topline prije sušenja kose sušilom ili ravnanja uređajem. Još jedan savjet: nemojte bojiti kosu neposredno prije ljetnog odmora. UV zrake, klor i slana voda mogu utjecati na boju vaše kose i dati joj zelenkastu primjesu.

Najbolje frizure za biserno plavu kosu

Žena s bisernom plavom kosom i naočalama

Kosa bisernog sjaja sjajno pristaje uz crno.

Ova hladna, nježna plava boja svjetluca kad je kosa njegovana. Različite nijanse najbolje izgledaju u valovitoj kosi kao kod sirene. Ta frizura izgleda posebno moderno uz crnu odjeću i metalik šminku, a vi ćete izgledati očaravajuće.

Otkrijte: Koja boja kose