Žena s peroksid-plavom kosom
Boja kose | Plava kosa

Plavo, plavlje, peroksid-plavo: Ove žene mogu nositi najsvjetliju od svih plavih boja

Ikone poput Marilyn Monroe proslavile su peroksid-plavu nijansu – i učinile je omiljenom. Otkrivamo kako posvijetliti kosu što brže moguće i kojim ženama pristaje taj hladan plavi ton

Jedan od nedavnih najpopularnijih povrataka: peroksid-plava boja kose. Zvijezde uličnih stilova, pomodnjaci i ikone stila obožavaju tu plavu nijansu. I mi smo njezini veliki obožavatelji. U usporedbi s peroksid-plavim nijansama iz prošlosti, današnja je raskošna i – u spoju s elegantnom odjećom – vrlo moderna. Otkrivamo što je važno kod bojanja u tu boju i tko može nositi tu hladnu plavu nijansu. Pogledajte najnovije trendove plave boje kose u našoj galeriji. Ne može biti plavlje!

Kako obojiti svoju kosu u peroksid-plavu

Žena s valovitom peroksid-plavom kosom

Nježno valovita kosa izgleda svježe i moderno u peroksid-plavoj nijansi.

Ova izbijeljena plava nijansa prozvana je „peroksid-plavom“ zbog visokog udjela vodikovog peroksida (H2O2). Tijekom izbjeljivanja, uklanjaju se pigmenti boje iz kose, a rezultat je svijetla kosa. Nažalost – a to je neizbježno – izbjeljivanje kose u peroksid-plavu iscrpit će kosu. Najbolje je porazgovarati sa stručnjakom kako što nježnije posvijetliti svoju kosu, najbolje u nekoliko navrata. Plava kosa uvijek treba dodatnu njegu. Koristite proizvode za njegu obojene kose, uz masku za kosu jednom ili dvaput tjedno. Ulje za kosu i posebne tekućine mogu pomoći u njezi iscrpljenih vrhova. Savjet: koristite srebrni šampon da se ne pojave žuti tonovi.

Ove žene mogu nositi peroksid-plavu boju kose

Peroksid-plava osobito pristaje ženama s vrlo blijedom puti. Što je svjetlija koža, tako i kosa može biti svjetlija. Hidrogen-plava sjajno izgleda na frizurama s mekim konturama. To su, primjerice, klasični bob i dugi bob, također i meko ošišana pixie-frizura sa šiškama na stranu: te će frizure izgledali elegantno u peroksid-plavoj boji. U spoju s ekstremnijim frizurama, poput jako kratko ošišane kose, peroksid-plava može izgledati previše grubo. Međutim, svejedno može dobro izgledati: sve se svodi na individualni stil i osobnost. Žene s delikatnim crtama lica mogu izgledati jako lijepo s tom frizuroml.

Ne možete se zasititi tog trendi plavog tona? Pogledajte našu galeriju i otkrijte najmodernije prekrasne plave trendove.