Boja kose | Plava kosa

Plava kosa: Okupana suncem umjesto izbijeljena

Sa svjetlije strane: blistava plava je čisto sunce, ljeto i sunčevo svjetlo! Za sprječavanje izbjeljivanja svijetle boje kose i na iznimno jakoj izloženosti suncu, navodimo najbolje proizvode za morsku plavu kosu. Tako da plava boja zadrži svoju blistavost čak i u jesen!

Ima smisla: svi znamo da je svjetliji ten skloniji opeklinama od sunca od tamnije kože. No mnogi ne znaju da se isto odnosi i na kosu. Tamni pigmenti u smeđoj ili crnoj kosi štite od solarne radijacije bolje od svijetlih pigmenata. Zbog toga je plava kosa osjetljivija na sunce i zato je odgovarajuća njega iznimno potrebna. No posebnu zaštitu ne treba samo struktura plave kose, i plava boja može patiti od sunca. Pigmente u kosi s vremenom može oštetiti intenzivna izloženost suncu, a posljedica je izbijeljena plava kosa.

No ne brinite se! Uz naše savjete, plava kosa preživljava ljeto neoštećena te blistava i njegovana ulazi u jesen tako da slobodno možete uživati u svjetlijoj strani života!

Zaštita od sunca za plavu kosu: Zagrijavanje

Pripremite svoju kosu: Umjesto da nepripremljeno izložite kosu sunčevu svjetlu, pripremite je barem četiri tjedna prije odmora. Redovito koristite regeneratore i tretmane za njegu. Boja zdrave kose smiono će se kupati na suncu, u soli i kloru!

Zaštita od sunca za plavu kosu: Hodanje po suncu

Zaštita za van: Bogata ulja i sprejevi s UV-zaštitom i vitaminima najvažniji su ljetni proizvodi za plavu kosu. Većina tih proizvoda može se nanijeti na suhu ili vlažnu kosu, a mnogi od njih su čak vodootporni.

Za kožu i kosu: Krema za sunčanje ne štiti samo našu kosu, UVA i UVB filtri koje sadrži dobri su i za njegu kose. Ako pri ruci nemate posebnu zaštitu od sunca za kosu, među dlanovima protrljajte malo losiona ili spreja za sunčanje i nanesite na osjetljive vrhove i pramenove kao zaštitu. No budite na oprezu: budući da je tekstura kreme masna, kremu nanesite diskretno na kosu, nikako ne na vlasište. Koristite samo u slučaju hitnosti. Dodatni savjet: posebni putni pribor za kosu – u priručnoj veličini – idealni su za put na plažu.

Njega na plaži: Koristite masku za kosu za intenzivnu njegu i dodatnu zaštitu na plaži, jezeru ili u bazenu, ali imajte na umu da je potrebno vrijeme da počnu djelovati. Prvo nanesite tretman na kosu i zatim je uvijte u punđu. Time će proizvod u kosi imati vremena prodrijeti u vlasi, a usto imate i savršenu morsku frizuru.

Na glavi: Ne samo da šalovi i šeširi pružaju dodatnu zaštitu vašoj kosi, oni su i sjajan dodatak vašem izgledu na plaži!

Zaštita od sunca za plavu kosu: Poslije sunčanja

Poticaj boji: Ne samo da šamponi za plavu kosu ispiru klor i sol iz kose, oni osvježavaju plavu boju i štite je od izbjeljivanja. Odgovarajući regenerator vlaži kosu i nadoknađuje joj važne sastojke kako bi vaša kosa bila blistava i nakon ljetnog odmora!

Otkrijte: