Boja kose | Plava kosa

Plava kosa je trend

Pramenovi su prošlost. Danas je moderno imati plavu kosu i to posve plavu. Pred nama je ponovno vrijeme plave kose. Plavuše na modnim revijama ponajviše nose platinasto-plavu i pepeljasto-plavu boju kose kao hit boju ovoga proljeća.

Plava kosa je trend
© Ellen von Unwerth

Ako želite plavo, idite do kraja!

U Njemačkoj se najviše traži i čezne za plavom bojom kose. Plavuše i buduće plavuše računaju na lavlji dio popusta u njemačkim frizerskim salonima. Plava kosa dolazi u mnogim nijansama, a to ženama daje bezbroj mogućnosti da njihova plava boja kose bude individualna. Pramenovi se mogu stručno napraviti tako da stvaraju dojam većeg volumena, a izbor nijansi plave boje kreće se od platinasto-plave do tamnoplave. Sve je moguće i sve je dopušteno.

Ako se želite pridružiti modernom trendu ove sezone, pogledajte modele s iznimno svijetloplavim dugim kosama koje šeću modnim revijama Balenciaga i Chanela. Ti modeli osobito su cool u usporedbi s modelima koje nose drugu omiljenu modnu boju – crnu. Vidjeli smo te crnokose modele na jesensko-zimskim revijama Bottege Venete i Calvina Kleina.

Godine 2009. spektakularna plava kosa Agyness označila je razdoblje platinasto-plave boje. Godinu poslije u New Yorku „svemirske plavuše“ bile su glavna priča u gradu i očaravale publiku. Osobito očaravajuća bila je Jil Sander koja je posve izbijelila svoju kosu kako bi savršeno odgovarala njezinu suzdržanom stilu.

SAVJET:

Kako biste se pridružili novom trendu plave boje, morate izbijeliti svu kosu. To možete učiniti kod kuće, ali držite se preporučenog vremena za razvijanje boje kako biste izbjegli šokantna iznenađenja.

Galerija: Zvijezde s plavom kosom