Žena platinasto plave kose s elegantnim niskim repom.
Boja kose | Plava kosa

Povratak trenda: Platinasto-plava popularnija je nego ikad prije

Plavo, plavije, platinasto. Najsvjetlija nijansa plave odavno je poznata među bojama za kosu. Platinasto-plava s nama je od 1990-ih, ali tek se sad ta boja konačno riješila svog imidža barbike. Pročitajte i doznajte što trebate znati o najpopularnijoj od svih plavih nijansi.

 

Dugo su trendseteri podrugljivo napadali plavu boju kose. Najsvjetlija nijansa među plavima bila je obezvrijeđena kao „boja barbike“. Nije bila nimalo popularna – sve do sad! Platinasto-plava je u trendu i konačno se riješila svog lošeg imidža. Da, izbjeljivanje kose je popularnije nego ikad prije. Htjeli biste platinasti izgled? Sjajno! Nećete požaliti! No prije nego što krenete u taj poduhvat, nekoliko stvari ipak trebate znati.

Žena platinsto plave kose u bijeloj majici dodiruje kosu
© Getty Images / golubovy

Postoje idealni uvjeti za bojanje kose u platinasto-plavu nijansu.

Trend platinasto-plave boje kose: najbolji uvjeti

Uspješno izbjeljivanje kose pravi je izazov jer sam postupak može isušiti kosu i oštetiti njezinu strukturu. Rezultat je polomljena i oštećena kosa. Puno je sigurnije posjetiti frizerski salon i ondje razgovarati o posvjetljivanju kose, pogotovo ako niste sigurni možete li biti plavuša. Ako ste sretnica koja ima potrebne uvjete, nekoliko vam stvari stoji na putu do raskošne platinasto-plave kose:

 

  • Vaša je kosa prirodna pepeljasto-plava – prirodne tamnoplave nijanse najbolje su za posvjetljivanje kose u platinasto-plavu. Tamnosmeđu ili crnu kosu vrlo je teško izbijeliti.
  • Imate kratku kosu ili kosu do ramena. Zbog svog redovitog šišanja, kraća kosa puno je zdravija od duge kose. Štoviše, dodavanje proizvoda na kratku kosu je jednostavno i puno se lakše može postići ujednačena boja.
  • Vaša je kosa zdrava. Oštećena ili iscrpljena kosa neće vam dati željeni rezultat i samo ćete je još više oštetiti. Izbjeljivanje se ne preporučuje!
  • Dobro njegujete svoju kosu. Prije i nakon izbjeljivanja važno je dodatno ne iscrpljivati kosu. Kad operete kosu, istisnite vodu iz nje pritišćući ručnik o kosu, a ne trljanjem o kosu. Za raščešljavanje koristite češalj sa širokim zupcima i izbjegavajte metode oblikovanja toplinom uređaja. Ako morate koristiti sušilo ili uređaj za ravnanje kose, obavezno nanesite zaštitu od topline uređaja na kosu.
Žena platinasto plave kose u prozirnoj bijeloj košulji stoji ispred dva zrcala.
© Schwarzkopf

Budite oprezni i izbjenite žute tonove kod bojenja u platinasto-plavu.

Platinasto-plava: Obojiti kod kuće ili kod frizera?

Ako imate prirodno plavu kosu, možete je sami izbijeliti. Preporučujemo ipak platinaste pramenove, a ne bojenje cijele kose. Za ljude koji imaju obojenu kosu, trebate ukloniti sve pigmente boje prije bojenja u plavu nijansu. Najbolje je da to prepustite stručnjaku u frizerskom salonu. Ondje možete zajedno odlučiti o nijansi plave koja najbolje pristaje vama i vašoj kosi te je manja mogućnost da ćete završiti sa žutim tonovima. Međutim, ovisno o vašoj prirodnoj boji kose, možda ćete trebati više puta dolaziti u salon prije nego što postignete željeni platinasti izgled. Tamniju kosu trebat će izbijeliti nekoliko puta.

Kako njegovati platinasto-plavu kosu

Osim hrabrosti, što još trebate za bojenje u platinasto-plavu boju? Njegu, njegu, njegu. Postupak izbjeljivanja otvara sloj kutikula vlasi kako bi se uklonili pigmenti boje i ostala sam bijelo-plava nijansa. No taj postupak može oštetiti kosu koja nakon njega može izgledati beživotno i suho. Zato je još važnije pružiti kosi posebnu pozornost i njegu. Koristite posebno dubinsko njegujući regenerator jednom ili dvaput tjedno i vrhove nakon pranja njegujte posebno razvijenim uljem za vrhove. Toplina može dodatno oštetiti vašu izbjeljenu kosu pa je sušite što hladnijim zrakom sušila i uvijek nanesite sprej za zaštitu od topline.

Kome pristaje platinasto-plava boja?

Žene s minimalističkim modnim stilom često najbolje izgledaju s platinasto-plavom bojom kose. To je skandinavski izgled, a oni znaju podosta o stilu! Platinasta kosa mladenački je eliksir za blistav, osvježeni sjaj! No budite oprezni: izrast može vrlo brzo narušiti vaš izgled i učiniti da izgledate zapušteno. Zato je, nažalost, obavezno obrađivanje izrasta jednom mjesečno. Održavanje platinasto-plave boje morate uzeti u obzir prije nego što se odlučite za nju i dogovorite termin kod frizera.

Otkrijte: Plava kosa