Žena duge plave kose okrenuta leđima
Boja kose | Plava kosa

Bojenje kose u plavo posvjetljivačem

 

Ne morate uvijek koristiti boju za kosu ili izbjeljivati kosu da biste dobili željenu plavu nijansu. Pogotovo za one koji žele prirodan, ljetni izgled, proizvodi za posvjetljivanje mogu biti mnogo bolja alternativa od izbjeljivanja kose. Koja je razlika između boje, bjelila i posvjetljivača? Kako se nanosi posvjetljivač? Čitajte dalje i otkrijte svoju novu ljetnu kosu!

Posvjetljivanje kose – alternativa bojenju i izbjeljivanju

Žena dodiruje rukama dugu plavu kosu okrenuta leđima
© Schwarzkopf

Posvijetlite svoju kosu na nježniji način.

Posvjetljivanje je postupak kojim možete postići svjetliju, plaviju boju kose bez uporabe bjelila, a djeluje na pigmente koje imate u kosi. Postupak je puno nježniji prema vašoj kosi i može posvijetliti svaku kosu, iako je postizanje baš plave boje s posvjetljivačem moguće samo za srednje plavu do srednje smeđu boju kose.

Kako koristiti posvjetljivač?

Ako ste odlučili koristiti taj nježniji oblik za posvjetljivanje svoje kose, možda se pitate kako se to radi. Kako biste dobili željenu nijansu, trebate kupiti posvjetljivač koji pristaje boji kose koju imate – ne tražite proizvode koji su prikladni za svjetliju kosu jer vam možda neće pomoći! Evo brzog vodiča kako upotrijebiti posvjetljivač za kosu.

 

  1. Pripremite se! Uzmite rukavice i izvadite sve proizvode koje ćete trebati za miješanje i nanošenje posvjetljivača. Za početak, kosa treba biti neoprana i suha.
  2. Pomiješajte sastojke svoj posvjetljivača. Većina će imati kremu za posvjetljivanje i vrećicu praha ili tekućine – pomiješajte ih u bočici za nanošenje.
  3. Odmah nanesite smjesu – ne dopustite da sadržaj stoji u bočici i razvija se. Nanesite na područja koja želite posvijetliti – ako obrađujete izrast, to znači samo na izrast. Ako to činite prvi put, nanesite na svu kosu.
  4. Pričekajte da posvjetljivač djeluje 30-45 minuta. Ovisno o tome koliko nijansa svjetliju kosu želite. Što duže čekate, to će kosa biti svjetlija. Normalno je da kosa tijekom posvjetljivanja prođe faze crvenkaste i žućkaste nijanse – nemojte paničariti i nemojte prerano isprati posvjetljivač iz kose!
  5. Provjerite jedan pramen kose. Odvojite jedan manji pramen kose i krpicom ili maramicom maknite smjesu. Provjerite je li kosa željene boje. Ako nije, ponovno nanesite smjesu na taj pramen i pričekajte još malo, ali ne duže od ukupno 45 minuta!
  6. Ako ste spremni, isperite proizvod sve dok voda ne bude posve čista.
  7. Pakiranje posvjetljivača trebalo bi sadržavati i proizvod za njegu nakon posvjetljivanja. Umasirajte ga u kosu i pustite da djeluje 3 minute, ako nije drukčije navedeno. Gotovi ste!
     
Žena dodiruje rukom svoju dugu plavu kosu
© Schwarzkopf

Proizvode za posvjetljivanje tako je lako koristiti da ćete se smijati!

Otkrijte: Plava kosa