Žena tamne, duge kose s neuredno složenom punđom sjedi s prekriženim nogama
Njega kose | Suha kosa

Maske za kosu: Dodatna njega

Dark-haired woman with long, shiny healthy waves
© Schwarzkopf

Hair marks delve deep into your hair

Ljeti nam vjetar, sunce i toplina iscrpljuju kosu, a hladan i suhi zrak stvara probleme u našoj kosi tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. No to nisu jedini uzroci oštećenja; kemijski tretmani, utjecaji okoliša i mehanički stres također naprežu našu kosu. Zato rutina njege kose nije rutina njege bez maske za kosu pune njegujućih sastojaka. Donosimo vam dragocjene savjete o korištenju maski i zašto su Gliss 4-u-1 maske baš ono što vaša kosa treba.

 

Dok regenerator zaglađuje kutikule vlasi i daje kosi potrebnu vlažnost, maska za kosu pruža joj još dublji tretman. Sastojci maski, poput dragocjenih ulja, intenzivno njeguju suhu kosu, a tekući keratin pričvršćuje se za porozna područja vlasi i pokriva oštećenja u strukturi kose – pomlađujući vašu kosu!

 

Ovaj video sadrži detaljne upute kako ispravno nanijeti masku na kosu.

 

Kako ispravno nanijeti masku na kosu

  1. Maske za kosu mogu učiniti našu kosu otpornom na utjecaje okoliša samo ako se ispravno koriste. Nanosite masku na kosu barem jednom tjedno. Ako vam je kosa izrazito iscrpljena, masku možete nanositi i dva do tri puta tjedno.
  2. Masku nanosite na vlažnu kosu i počešljajte je češljem sa širokim zupcima. Tako ćete je ravnomjerno rasporediti po cijeloj kosi, do samih vrhova. Ne nanosite masku na kosu iznad uha jer je kosa ionako prirodno masna kod korijena.
  3. Omotajte kosu u topao ručnik i pustite da se maska upija prema vremenu naznačenom na pakovanju. Toplina otvara kutikule vlasi pa aktivni sastojci maske mogu lakše prodrijeti u vlas i djelovati.
  4. Kad istekne vrijeme, dobro isperite kosu. Ako živite u području gdje je voda tvrda, uzmite bocu mineralne vode i na kraju njome zalijte kosu – to će sigurno dati sjaj vašoj kosi.

Naš savjet:

Za osobito intenzivnu njegu, ostavite masku u kosi preko noći. Omotajte kosu mekom tkaninom od mikrofibre kako biste pojačali efekt topline i zaštitili svoj jastuk.

Žena tamne kose prstima dira pramen kose pored lica
© Schwarzkopf

Za sjajnu kosu zdrava izgleda, trebali biste nanositi regenerator za kosu jednom ili dvaput tjedno.

Maske za kosu: Savjeti i trikovi

 
  • Za intenzivnu njegu, nanosite masku pramen po pramen od korijena do vrhova. To će trajati duže, ali će maska biti djelotvornija i bit ćete sigurni da je prekrivena svaka vlas.
  • Posebno je učinkovito ako masku nanesete ujutro, dignete kosu u šinjon i ostavite je tako cijeli dan. Navečer dobro isperite masku iz kose.
  • Tretmani u spreju koji se ne ispiru vrlo su praktični. Zahvaljujući niskom udjelu ulja, oni su posebno prikladni za tanku kosu jer je nepotrebno ne otežavaju.
  • Mali trik u slučaju hitnosti: ako tretman morate brzo nanijeti, samo protrljajte malu količinu maske među dlanovima i umasirajte je u vrhove kose. Ne ispirite.

Three tubs of hair masks stand side by side.
© Schwarzkopf

Tri različite Gliss 4-u-1 maske pomoći će vam sa svakim problemom kose.

Gliss 4-u-1 maske: maska za svaki problem

Maske za kosu mogu učiniti gotovo sve: olakšavaju češljanje kose, pružaju vlažnost, čine kosu mekom i podatnom te sprječavaju kuštravost. Gliss 4-u-1 maske pružaju nježnu do intenzivnu njegu kose ovisno o tome što smatrate da vašoj kosi treba. Prije pranja kose šamponom, nanesite masku na mokru ili suhu kosu, ostavite da djeluje najviše tri minute i temeljito je isperite. Za jaču njegu, nanesite malu količinu maske na suhu kosu nakon pranja – bez ispiranja.

 

Važno je da maska za kosu odgovara vašem tipu kose kako bi joj dala najbolju moguću njegu.

 

Rozo pakiranje Gliss 4-u-1 maske za kosu
© Schwarzkopf

Maska za kosu s babasu uljem idealna je za oštećenu, obojenu kosu.

Maska za oštećenu, obojenu kosu: Gliss 4-u-1 maska s proteinom i babasu uljem daje obojenoj kosi blistavost i sjaj. Tretman također sprječava pucanje vrhova i čini kosu podatnom.

Žuta Gliss 4-u-1 maska za kosu
© Schwarzkopf

Maska za kosu s proteinom i shea maslacem pomaže oštećenoj i oslabljenoj kosi.

Maska za oštećenu i oslabljenu kosu: ako želite ojačati strukturu svoje kose, pružite joj mnogo njege i spriječite pucanje vrhova, Gliss 4-u-1 maska s proteinom i shea maslacem prava je maska za vas!

Svijetloplava Gliss 4-u-1 maska za kosu
© Schwarzkopf

Maska za kosu s proteinom i kakaovim maslacem hidratizira vašu iscrpljenu i suhu kosu.

Maska za iscrpljenu i suhu kosu: Gliss 4-u-1 maska s proteinom i kakaovim maslacem uravnotežuje vlažnost kose. Ona hidratizira kosu, ojačava je i štiti od pucanja vrhova.

Otkrijte: