Nasmiješena žena s dugom kosom i plavim pramenovima
Boja kose | Pramenovi

Pramenovi kod kuće: jednostavno je!

Želite promjenu? Pramenovi obasjavaju kosu, čine je punijom te unose strukturu igrom svjetla i sjene. Najbolje od svega, možete ih sami vrlo lako napraviti. Slijede naše detaljne upute

 

Ovisno o proizvodu za posvjetljivanje kose, svijetloplava do srednje smeđa kosa može se kod kuće posvijetliti do šest nijansi. Različitim tehnikama možete napraviti različite pramenove, od vrlo tankih pramenova, širih pramenova, višebojnih pramenova do blokova pramenova. Uglavnom: rjeđi, ali široki pramenovi stvaraju alternativniji izgled, dok puno malih tankih pramenova u kosi izgleda vrlo prirodno. Evo kako ih možete napraviti:

Tanki pramenovi pomoću kape za pramenove

Oblikujte prirodan izgled kapom za pramenove – potrebno je malo više vremena nego kod drugih metoda, ali imat ćete vrlo tanke pramenove:

 

1. korak: navucite kapu na suhu, počešljanu kosu i svežite je ispod brade. Budući da ćete posvijetliti samo površinsku kosu, nema potrebe da dužinu kose gurate pod kapu – samo je prekrijte ručnikom.


2. korak: kukom za pramenove (priložena je u kutiji), izvlačite pramen po pramen kose kroz rupice u kapi. Ovisno o željenom broju pramenova, možete izvući pramen iz svake druge ili treće rupice – ili iz svih. Držite kuku vodoravno sa svinutim dijelom okrenutim prema gore.


3. korak: dobro počešljajte sve izvučene pramenove. Sad možete napraviti smjesu za posvjetljivanje i nanijeti je na kosu. Vrijeme djelovanja ovisi o vašoj temeljnoj boji kose i razini posvjetljivanja koju želite postići. Pogledajte priložene upute za uporabu kako biste doznali odgovarajuće vrijeme djelovanja za vas.


4. korak: kad istekne vrijeme djelovanja, vodom isperite svoju posvijetljenu kosu prije nego što skinete kapu. Zatim operite kosu šamponom i regeneratorom. Ostavite da regenerator djeluje tri minute, zatim temeljito isperite kosu kao i inače.

Napravite pramenove četkom

Plavokosa žena sa svijetlim pramenovima i nejednakim šiškama

Plavi pramenovi napravljeni četkom prirodno obasjavaju kosu.

Dodajte pojedine svijetle pramenove u kosu četkom za oblikovanje pramenova – ili na cijeloj glavi ili na manjim dijelovima, kao što su šiške. Evo kako napraviti pramenove četkom:

 

1. korak: dobro počešljajte kosu i napravite svoj uobičajeni razdjeljak.


2. korak: pomiješajte smjesu za pramenove, obložite njome četku i nanesite na područja koja želite posvijetliti. Kosu koju želite posvijetliti odvojite od ostale kose i glave. Smjesa ne bi smjela doći u kontakt s vlasištem. Naš savjet: nemojte nanositi smjesu za posvjetljivanje od korijena kose. Počnite oko pola centimetra od korijena. Tako će izrast izgledati prirodnije.


3. korak: za izradu pramenova na pozadini glave, imajte dva ogledala – ili još bolje, pozovite u pomoć prijateljicu. Vrijeme djelovanja ovisi o tome koliko svijetle pramenove želite te o temeljnoj boji vaše kose.


4. korak: kad su se pramenovi posvijetlili, prvo isperite kosu vodom, zatim je operite blagim šamponom i nanesite regenerator te ostavite da djeluje nekoliko minuta. Isperite i uživajte u svojim novim pramenovima.

Napravite pramenove aplikatorom u obliku češlja

Aplikatorom za pramenove koji sadrži dodatak u obliku češlja na bočici za nanošenje, možete jednim pokretom oblikovati šire pramenove. Odvojite dodatak u obliku češlja za šire blokove pramenova.

 

1. korak: prije nego što počnete, oblikujte cik-cak razdjeljak češljem za tapiranje. Tako ćete imati prirodan rezultat. Savjet: prvo testirajte svoj aplikator na komadu papira. Tako ćete dobiti osjećaj koliko trebate pritisnuti bočicu tijekom nanošenja smjese na kosu.


2. korak: povucite aplikator napunjen smjesom okomito po odvojenom pramenu kose koji želite posvijetliti; jednim glatkim pokretom, od korijena do vrhova, ravnomjernim pritiskom. Držite se vremena djelovanja koji piše u uputama. Zatim isperite smjesu, a nakon toga je operite šamponom i regeneratorom.

Zaboravite na neželjene žute tonove u kosi uz Gliss Blonde Perfector liniju

Važni savjeti za posvjetljivanje

  • Smjesu nanesite odmah nakon što ste je pomiješali – nemojte čuvati ostatak smjese za neko drugo nanošenje! Samo će svježe pomiješana smjesa dati dobre rezultate.
  • Napravite test na alergije prije nego što počnete posvjetljivati kosu. U uputama za uporabu pročitajte kako to učiniti.
  • Nikad ne pokrivajte posvijetljene pramenove folijom ili kapom za tuširanje. Može doći do nakupljanja topline koja djeluje na lužnati agens u smjesi i može oštetiti vašu kosu.
  • Nosite staru odjeću i navucite rukavice kod posvjetljivanja kose. Ako smjesa padne na odjeću, može nastati trajna svijetla mrlja.
  • Pazite da ne udahnete prah za posvjetljivanje tijekom miješanja smjese.
  • Koristite priloženi regenerator za njegu vaše kose nakon posvjetljivanja. Pomoći će boji da ostane lijepa, a kosa zdrava.
  • Istovremeno posvjetljivanje kose i trajna ondulacija nije dobra ideja. Pustite kosu da se oporavi tjedan ili dva, tada je možete opet kemijski tretirati.