Mlada žena blijedog tena nosi zimsku jaknu, šal i ima kovrčavu kosu boje živućeg koralja
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Boja godine Instituta Pantone: „Živi koralj“ boja je 2019. godine!

Puna vitalnosti, blistavosti i energije: to je živopisan opis „Živućeg koralja“, boje 2019. godine. Otkrivamo kako možete nositi tu trendi boju u kosi, kome pristaje i kako je lijepo ubaciti u vašu postojeću boju kose.

 

Za ljubitelje boja i trendova, najvažniji je događaj godine kad Pantone, institut za boje, objavi boju godine. Tad svi pažljivo slušamo. Bilo da je riječ o namještaju, odjeći, šminki, dodacima ili kosi: boja „Živi koralj“ dominirat će dizajnerskim tržištem ove godine! Jedno je sigurno: trendseteri će htjeti nositi tu nijansu i na svojoj kosi.

Pantone „Živi koralj“: Zašto je ta boja tako posebna?

Ta je boja službeni nasljednik „Ultraljubičaste“, boje 2018. godine. „Živi koralj“ je broj 16-1546 u sustavu boja Instituta Pantone. To nije samo običan koraljni ton, nego snažna koraljna crvena s narančastim primjesama i zlatnim odsjajem. Živahna je baš kao što i zvuči! „Živi koralj“ uistinu ima veseo ton. Prema Pantoneu, ona daje energiju. Bit će veliki hit – i jasno je da je želimo na svojoj kosi.

Priroda je nadahnula ekipu iz Pantonea ovom bojom koja podsjeća na koraljni greben – on daje hranu i energiju morskoj fauni. Trendovi iz filmske i dizajnerske industrije također su uzeti u obzir kod odabira boje godine.

Tko može nositi „Živi koralj“?

Evo dobre vijesti: „Živi koralj“ je za svakoga! No ipak, u obzir treba uzeti nekoliko stvari, ovisno o vašoj koži i kosi:

  • Oni s tamnijim tenom uživat će u boji „Živi koralj“! U spoju sa suncem obasjanom kožom, ova će nijansa izgledati prekrasno i potaknuti naš um da odluta ravno u naš idući ljetni odmor. Taj se izgled sjajno uklapa sa zlatnim tonovima, zlatnim nakitom ili kao zlatno rumenilo na obrazima.
  • Ako imate crvenu kosu, prilagodite koraljne tonove obrvama, boji očiju i pjegicama. Što je nijansa koralja mekša i nježnija, to je ljepša! Često blijedom, krhkom tenu crvenokosih žena savršeno pristaju upravo nježni koraljni tonovi. Neka vaš ukupni izgled bude profinjen uz bijelu boju ili pastelne boje odjeće.
  • Plavuše se mogu veseliti ovom trendu jer su pošteđene prethodnog izbjeljivanja vlasi. Ako imate „Živi koralj“ u kosi, možete odabrati koraljni ton i za svoju odjeću. Preporučena šminka: smeđi i zlatni tonovi te nježno sjajilo za usne.

Hrabri pomodnjaci među nama mogu oblikovati „Živi koralj“ sa smionim neonskim tonovima i crnom bojom odjeće.

Kako imati Pantoneovu trendi boju godine – na svojoj kosi

Kako je često slučaj, bojenje kose u „Živi koralj“ treba prepustiti stručnjacima. Za izbjeljivanje i bojenje potrebna je vještina i znanje. Za savršenu nijansu za vas, frizer odabire spoj delikatnih crvenih nijansi i zatim boja zlatne pramenove – time će kosa prekrasno svjetlucati toplim tonovima i imat će dubinu.

Njega vaše boje kose „Živi koralj“

Frizer je odradio težak dio i obojio vašu kosu u tu boju – no trud se mora nastaviti kod kuće kako biste održali intenzitet i ljepotu svoje boje. Kosa je vjerojatno oslabljena izbjeljivanjem, što ogrubljuje površinu vlasi. Zato će joj njegujući regenerator pomoći da povrati sjaj. Također ga možete ostaviti preko noći za još jači efekt sjaja i snažniju njegu. Nanesite regenerator na ručnikom prosušenu kosu, umasirajte ga, počešljajte kosu i zatim je ispletite ili skupite u punđu. Hladi vas vlažna kosa? Omotajte ručnik oko glave kao turban. To će dodatno potaknuti njegujuće sastojke regeneratora da bolje prodru u unutrašnjost vlasi i obnove je i da joj sjaj.