1500x564_Shutterstock_492189628_popcorner_Cire-coiffante-pour-homme
Boja kose | Bojenje

Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!

Devedesete su se i služebno vratile - u modu, a sad i na muške glave! Otkrivamo kako posvijetljeni vrhovi i pramenovi mogu izgledati moderno te kako kod kuće možete obojiti ledene vrhove... 

 

U 90-ima je gotovo svaki muškarac imao plave pramenove u kosi. Otad su pramenovi u muškoj kosi nestali – sve dosad. Ta se frizura vratila, u trendu je i naziva se „ledeni vrhovi“, što zvuči muževnije i modernije od „plavih pramenova“. Za razliku od frizure iz devedesetih, sad je obavezan nježan prijelaz od prirodne boje kose do izbijeljenih vrhova. Tako boja kose izgleda prirodno i živahno. Evo kako možete sami obojiti ledene vrhove.

Ledeni vrhovi: napravite ih sami

Kako biste pronašli plavu nijansu koja vam savršeno pristaje, kod odabira boje za kosu usporedite boju svojih prirodnih pramenova uz primjere na pozadini pakovanja. Savjet: ako imate jako tamnu kosu, najbolje je da se posavjetujete sa stručnjakom kod bojenja, tako da postignete rezultat kojem ste se nadali.

Boju nanosite četkom za bojenje (za suptilnije pramenove) ili češljem sa širokim zupcima (za jače pramenove). Prije početka bojenja, prekrijte ramena starim ručnikom kako ne biste zamrljali odjeću. Nanesite boju na četku ili češalj te ga od korijena kose povucite kroz kosu do vrhova. Kad se približavate vrhovima, jače pritisnite četku ili češalj uz kosu kako biste proizveli prirodan prijelaz boje.

Ako želite da su vam samo vrhovi kose plavi, bez prijelaza – u stilu 90-ih – trebate samo nanijeti boju na vrhove kose. To se preporučuje samo ako je vaša prirodna nijansa nešto tamnija od plave nijanse koju ste odabrali, tako da je suptilan prijelaz između prirodne i obojene boje.

Oblikovanje ledenih vrhova

Savjeti za ledene vrhove: što manje proizvoda za oblikovanje, to bolje. Štedljivo nanosite gel ili vosak za kosu. Šiljasti izgled (u stilu 90-ih) u spoju s pramenovima i plavim vrhovima malo je prekičast za današnje doba! Ledeni vrhovi sjajno izgledaju u frizurama gdje je kosa na vrhu glave duža od kose sa strane, poput laganog undercuta ili klasične capri frizure. Spoj super kratke kose i ledenih vrhova se ne preporučuje. A kad je u pitanju vaš izgled i oblik lica, sve pristaje: posvijetljeni vrhovi mogu dobro izgledati na svakom muškarcu!

Ne usudite ih se sami napraviti? Schwarzkopf Professional frizer sigurno će za vas naći najbolju nijansu plave boje i oblikovati ledene vrhove koji će vam pristajati. Pronađite frizera putem naše aplikacije Nađi frizera.